29. november 2020
Hvalsø Bio viser Biograklub Danmark-filmen ?Erna i  krig?. Foto fra filmen.
Hvalsø Bio viser Biograklub Danmark-filmen ?Erna i krig?. Foto fra filmen.
Foto: Jo Voets
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erna i krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erna i krig
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. oktober 2020 kl. 09:27

Hvalsø: Torsdag den 29. oktober har Hvalsø Bio har premiere på Biografklub Danmark filmen "Erna i krig", der har Trine Dyrholm i hovedrollen. Filmen bygger på en roman af Erling Jepsen med samme titel.

Trine Dyrholm er afgjort en af de største stjerner på den danske filmhimmel - ikke mindst fordi hun kan spille vidt forskellige roller. Rollen i "Erna i krig" er meget langt fra hendes forrige rolle i "Dronningen" som overklassekvinden fra de københavnske forstæder, til den sønderjyske alenemor, der kæmper for tilværelsen i det dengang tyske Sønderjylland under Første Verdenskrig.

Første Verdenskrig raser i Europa, og i 1918 mangler den tyske hær soldater. Derfor bliver også alle dansksindede sønderjyske mænd indkaldt. I den sønderjyske landsby Bramstrup lever Erna Jensen (Trine Dyrholm) sit simple liv og passer sin enfoldige søn Kalle (spillet af Sylvester Byder). Hendes frygt for, at Kalle indkaldes til krig, bliver til virkelighed, da landbetjent Meier (Ulrich Thomsen) iført tysk uniform med rang af feldwebel dukker op for at indrullere Kalle i den tyske hær og føre ham til kasernen i Flensborg.

Erna fastholder lægens ord om, at Kalle er for dum til krig, men uden held. Da ingen vil lytte til hende, tager hun et drastisk valg. Erna klipper sit hår og bytter identitet med en deserteret soldat for at følge og beskytte Kalle på slagmarken. "Erna går i krig" er fortællingen om en usædvanlig kvinde, der ikke vil lade en krig forhindre hende i at kæmpe for dét, hun har kært.

På besøg op Louvre
I forbindelse med 500-års jubilæet for Da Vincis død viser Hvalsø Bio den store Da Vinci-udstilling på Louvre. Det sker torsdag den 18. november kl. 19.30, hvor man kan komme med på en rundvisning med Louvres kuratorer som guider. Nu er udstillingen blevet filmet om natten uden publikum, for at skabe en eksklusiv rundvisning til biografgængere. Det er en enestående mulighed for at se malerierne tæt på.

Denne store retrospektive udstilling er helliget hele Da Vinci's karriere som kunstner. Den viser, hvordan han placerede maleriet over alle andre discipliner, og hvordan hans undersøgelse af verden - "videnskaben om maleri", som han kaldte det - var instrumentet for en kunst, hvis øverste ambition var at give liv til hans værker.

Fransk tale, engelske undertekster. Billetter købt til denne forestilling kan ikke refunderes.

Tip os


mcred@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk