26. januar 2021
Lejre Kommune rykker op på en 47. plads i Dansk Industris undersøgelse 'Lokalt Erhvervsklima 2020'. Arkivfoto: Rita Vestergaard.
Lejre Kommune rykker op på en 47. plads i Dansk Industris undersøgelse 'Lokalt Erhvervsklima 2020'. Arkivfoto: Rita Vestergaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsvenlighed: Kommune er årets højdespringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsvenlighed: Kommune er årets højdespringer
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 01. december 2020 kl. 09:15

Lejre Kommune: Efter flere år med kedelige placeringer i bunden af Dansk Industris undersøgelse af erhvervsvenligheden i kommunerne, tager Lejre Kommune nu et ordentligt hop i den rigtige retning.

Dette års udgave af 'Lokalt Erhvervsklima', der blev offentliggjort mandag aften, viser, at Lejre er årets højdespringer blandt alle kommuner i undersøgelsen.

Kommunen er sprunget hele 39 pladser og ligger i år på en 47. plads. DI forklarer den nye placering med, at der i Lejre Kommune er sket store forandringer i det forløbne år: Virksomhederne oplever, at sagsbehandlingen er blevet mere effektiv, og at der er skabt en tættere dialog mellem kommunen og erhvervslivet.

- Det er en ganske flot præstation af Lejre Kommune. Jeg vil gerne rose kommunen for at sætte sig et mål om at blive mere erhvervsvenlig og dernæst fastholde den ekstra indsats, som gør, at der sker reelle forandringer i mødet med det lokale erhvervsliv. Virksomhederne i Lejre har især belønnet kommunens evne til at lytte og gå i dialog. Når man kender hinandens udfordringer, så skaber man gensidig forståelse for hinandens ønsker, og dermed bliver der skabt et godt grundlag for at finde fælles løsninger", siger Carsten K. Jensen, formand DI Roskilde/Køge Bugt.

Borgmester: Vi har arbejdet systematisk

Den markante fremgang udløser naturligt nok glade miner på Allerslev Rådhus, hvor borgmester Carsten Rasmussen (S) hilser anerkendelsen velkommen.

- Vi har de seneste år arbejdet systematisk for, at det skal være let at være virksomhed i Lejre Kommune, Vores Sted. Derfor er jeg glad for, at den indsats nu også afspejles i DI's undersøgelse. Konkret kan vi f.eks. aflæse det i en anerkendelse af jobcentrets indsats for at matche virksomhederne med gode medarbejdere. Og samtidig giver virksomhederne udtryk for, at de er blevet langt mere tilfredse med vores sagsbehandling. Det er netop to af de områder, hvor vi har gjort en ekstra indsats, siger borgmesteren.

Udvalgsformand: Virksomhedernes fortjeneste

Hos formanden for udvalget for Erhverv og Turisme i Lejre Kommune, De Konservatives Grethe Nørtoft Saabye, er der ligeledes stor tilfredshed med Lejres ryk op af listen.

- Undersøgelsen viser, at vi er inde i en rigtig god udvikling med erhvervssamarbejdet, og vi er slet ikke færdige. Det er i meget høj grad virksomhedernes fortjeneste, at Lejre Kommune oplever fremgang som erhvervskommune. De er alle sammen med til at tegne Vores Sted og skabe omsætning, liv og arbejdspladser. I udvalget vil vi fortsætte det lange seje træk og dialogen - med virksomhedernes interesser og behov i centrum, lover udvalgsformanden.

Kommunens erhvervschef Nynne Friis anerkender ligeledes virksomhedernes store betydning for resultatet.

- At Lejre Kommune er årets højdespringer skyldes i lige så høj grad virksomhedernes indsats som kommunens. Vi er selv meget opsøgende og nysgerrige i forhold virksomhederne og deres behov. Og samtidig oplever vi fra virksomhedernes side en meget stor imødekommenhed og god dialog i hverdagen. Jeg tror, det er det samspil, der får bolden i mål, siger hun.

FAKTA: LOKALT ERHVERVSKLIMA 2020

DI's undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.

7.616 virksomheder inden for DI's brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning, service og byggeri, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.

Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder - ud over det samlede resultat.

93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner - Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø - deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Tip os


mcred@sn.dk

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk