18. oktober 2021
Hvis jeg skal bruge et udtryk fra min tid som officer, så bliver min ledelsesstil ?at lede fra bagsmækken?. Jeg er uddannet stabsofficer, så jeg er vant til at træde et skridt tilbage og lade staben arbejde og bringe de forskellige kompetencer i spil, uddyber Ann Finch. Foto: Holger Vincents.
Hvis jeg skal bruge et udtryk fra min tid som officer, så bliver min ledelsesstil ?at lede fra bagsmækken?. Jeg er uddannet stabsofficer, så jeg er vant til at træde et skridt tilbage og lade staben arbejde og bringe de forskellige kompetencer i spil, uddyber Ann Finch. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsforums nye frontfigur: Flere medlemmer er ikke et mål i sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsforums nye frontfigur: Flere medlemmer er ikke et mål i sig selv
Opdateret 01. september 2021 kl. 09:52
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 01. september 2021 kl. 06:29
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Hun er oprindeligt uddannet officer og har 25 års erfaring fra Forsvaret med sig i rygsækken. I kølvandet på 11. september drog hun med Flyvevåbnet til Kirgisistan, hvor hun sørgede for, at de danske styrker på den anden side af grænsen - i Afghanistan - rådede over det fornødne materiel i kampen mod Taleban.

Senere skiftede hun uniformen ud med en erhvervskarriere, og i dag driver 53-årige Ann Finch sin egen psykologpraksis i Roskilde. Det er i forlængelse heraf at den tidligere soldat nu har samlet tøjlerne op efter godsejer Johan Scheel og stillet sig i front for Lejre Erhvervsforums bestyrelse.

En fremskudt position i det lokale virksomhedslandskab, som Ann Finch dog ikke hæfter sig synderligt ved. Snarere tværtimod.

- Jeg skal ikke noget. Det er et vi, fastslår hun over for Mediecentret og sender straks roser til de øvrige bestyrelsesmedlemmer, som, ifølge deres formand, til sammen kan mønstre en veludrustet værktøjskasse. Både når det handler om professionelle såvel som menneskelige egenskaber.

- Hvis jeg skal bruge et udtryk fra min tid som officer, så bliver min ledelsesstil 'at lede fra bagsmækken'. Jeg er uddannet stabsofficer, så jeg er vant til at træde et skridt tilbage og lade staben arbejde og bringe de forskellige kompetencer i spil, uddyber Ann Finch, der bor i Lyndby og i fritiden er en habil rytter med egen hest opstaldet i Kornerup.

Medlemmer udstikker kursen

Præmissen for interviewet skulle egentlig have sit udspring i, hvilken retning den nye bestyrelsesformand her godt to måneder inde i sit nye hverv ser foreningen og de i skrivende stund 238 medlemmer bevæge sig i oven på coronakrisen. En krise som Lejres erhvervsliv ifølge statistikken er sluppet overraskende nådigt igennem. Tal fra Erhvervshus Sjælland viser eksempelvis, at antallet af job i kommunen utroligt nok voksede med 1,7 % mellem 2019 og 2020. I et større perspektiv er antallet af virksomheder ifølge Lejre Kommunes data skudt i vejret med hele 8,9 % gennem de seneste fire år.

Men én ting er vækst, flere medarbejdere og fulde ordrebøger. Ann Finch fremhæver noget mere jordnært, når man spørger ind til, hvilket specifikt arbejde hun og den øvrige bestyrelse skal give sig i kast med i den kommende tid. Det handler nemlig i al sin enkelthed om at lytte, forklarer hun.

- Ingen medlemmer, ingen forening. Det er medlemmerne og virksomhederne, der over en bred kam bestemmer, hvad der giver værdi i Lejre Erhvervsforum, siger Ann Finch og fortsætter:

- Derfor skal vi som bestyrelse først og fremmest sørge for at møde medlemmerne igen og at medlemmerne kan møde hinanden, for netop det at være sammen ansigt til ansigt har manglet under coronakrisen. Vi skal tale med hinanden igen og lade os inspirere af hinanden.

Ann Finch nævner i den forbindelse Lejre Kommunes Erhvervskonkurrence 2021, der skydes i gang på Sonnerupgård Gods mandag den 27. september.

Lokal som håndboldklubben

Og netop muligheden for at spare med hinanden er da også den direkte årsag til, at hun selv for år tilbage meldte sig ind i Lejre Erhvervsforum og efterfølgende gik ind i bestyrelsesarbejdet.

Til trods for at hun dengang ligeledes drev sin forretning i Roskilde og samtidig ikke engang boede i kommunen.

- Lejre Erhvervsforum er en rigtig forening, ligesom den lokale håndboldklub, hvor man er tæt på medlemmerne. Det betyder, at det er nemmere at bygge bro, forklarer Ann Finch.

På spørgsmålet om det nu er hendes ansvar at gøre det nære erhvervsfællesskab større, lyder det uden betænkningstid fra bestyrelsesformanden.

- For det første er det ikke mit, men bestyrelsens ansvar. Samtidig er det ikke nødvendigvis et mål i sig selv at få flere medlemmer. Det handler om at skabe nogle fornuftige rammer for alle medlemmerne af foreningen, siger Ann Finch og fremhæver i den forbindelse, at kontingentet i Lejre Erhvervsforum er det samme, hvad end man hedder Vestergaard Company eller er landsbyens lokale tømrer. Sidstnævnte står eksempelvis i kontrast til søsterforeningen i Roskilde, som hun også er medlem af.

Broget erhvervsfællesskab

Men selvom hun beskriver Lejre Erhvervsforum som et solidt fællesskab, lægger Ann Finch samtidig ikke skjul på at foreningen naturligt ikke er en fuldstændig homogen enhed.

- Hvis man kaster et blik i den erhvervsbog, foreningen har udgivet de seneste to år, står det klart, at vi har mest mindre og små virksomheder i Lejre Kommune. Vi har også grønne virksomheder og virksomheder inden for turisme og oplevelsesindustri. Vi har lidt af det hele, lyder beskrivelsen af erhvervslivet i landkommunen.

- Hvis vi kigger på befolkningssammensætningen, er der en relativt høj andel af akademikere, og i den sammenhæng ville det være rigtig godt, hvis vi kunne tiltrække flere virksomheder til de borgere. Ikke mindst af hensyn til miljøet, så knap så mange så sig nødsaget til at pendle ud af kommunen, fortsætter hun.

"Godt samarbejde med kommunen"

Netop ønsket om at lokke endnu flere cvr-numre ind over kommunegrænsen har Lejre Erhvervsforum spillet en aktiv rolle i i forbindelse med udformningen af den nye erhvervspolitik, som Kommunalbestyrelsen vedtog i den forgangne uge. En politik der netop skal brande kommunens "styrkepositioner i erhvervslivet og i samspillet mellem bosætning og erhverv".

- Jeg er meget stolt af det erhvervsliv, vi har i kommunen, og de gode rammevilkår vi tilbyder. Den stolthed håber jeg, at naboer deler og vil dele i endnu højere grad fremover, lød det fra formanden for Udvalget for Erhverv & Turisme, Grethe Saabye (K), tirsdag aften på rådhuset.

Hos Lejre Erhvervsforum har man da også umiddelbart kun roser til overs for samarbejdet med kommunen.

- Vi har alle dage haft et godt samarbejde med Lejre Kommune, siger Ann Finch.

- Kommunen har udformet en erhvervspolitik, hvor vi i høj grader har følt, at vi er blevet hørt. Nu er næste skridt at få den omsat til strategi, men jeg har en god fornemmelse i forhold til det videre samarbejde. Både på embedsmandsniveau og på det politiske niveau, siger hun.

Tip os


mcred@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk