14. juli 2020
?Jeg får mulighed for at kombinere en meget stor interesse for at udvikle erhverv og turisme i en kommune med den faglighed på området, jeg har opbygget gennem årene?, siger Dorte Kiilerich. Foto: Susanne Helmo.
?Jeg får mulighed for at kombinere en meget stor interesse for at udvikle erhverv og turisme i en kommune med den faglighed på området, jeg har opbygget gennem årene?, siger Dorte Kiilerich. Foto: Susanne Helmo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervs-profil i Kommunalbestyrelsen: "Jeg er meget overrasket"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervs-profil i Kommunalbestyrelsen: "Jeg er meget overrasket"
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. november 2019 kl. 05:58
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lyndby Strand: Dorte Kiilerich (K) har gennem en lang årrække markeret sig inden for erhvervslivet med topstillinger inden for dansk turisme og et utal af bestyrelsesposter. I dag er hun først og fremmest indehaver af sin egen virksomhed og indtager desuden rollen som det lokale erhvervslivs førstedame med posten som sekretariatsleder i Lejre Erhvervsforum.

arrow Læs også: Dobbeltrolle skal afklares

I sidste uge kom det så frem, at det 56-årige energibundt nu også er på vej til at gøre sin entré på Lejres lokalpolitiske scene. Det sker ved årsskiftet, hvor Kiilerich efter planen træder ind i Kommunalbestyrelsen, som afløser for Grethe Nørtoft Saaby og samtidig, såfremt hun godkendes af Kommunalbestyrelsen, overtager partifællens formandspost i Udvalget for Erhverv og Turisme.

"Jeg er rigtig glad og meget overrasket, for det kom som en overraskelse, at Grethe (Nørtoft Saabye red.) tiltræder som sekretariatschef i Landdistrikternes Fællesråd", lyder Dorte Kiilerichs umiddelbare reaktion på de foreløbigt seks måneder lange vikariat i Kommunalbestyrelsen.

"Jeg får mulighed for at kombinere en meget stor interesse for at udvikle erhverv og turisme i en kommune med den faglighed på området, jeg har opbygget gennem årene", fortsætter hun.

Topposter i turismen
Og dén udmelding er svær at underkende, hvis man nærstuderer Dorte Kiilerichs cv. Her kan man blandt andet læse, at det kommende kommunalbestyrelsesmedlem i dag bestrider en række bestyrelsesposter i blandt andet Sagnlandet Lejre og Sydvestjyske Museer, ligesom hun tidligere har varetaget formandsposten i Haveselskabets bestyrelse. Kiilerich har derudover en mangeårig karriere i Visit Denmark bag sig - blandt andet som administrerende direktør - ligesom hun har siddet på direktionsgangen i Visit Nordsjælland. I 2013 skiftede hun spor og sprang ud som iværksætter med konsulentvirksomheden Living Concepts, der i dag løser opgaver inden for oplevelsesindustrien.

"I Danmark har vi et offentligt finansieret erhvervs- og turismefremme. Det system har jeg arbejdet med på lokalt, regionalt og nationalt niveau, ligesom jeg har et indgående kendskab til de enkelte organisationer. Det giver mig manøvredygtighed og forståelse for området, samtidig med at jeg har det store privilegie at kende det lokale erhvervsliv i Lejre", fortæller Dorte Kiilerich, der ligeledes har opbygget et indgående kendskab til det politiske system.

"Jeg har arbejdet tæt sammen med ministerier til borgmestre og udvalgsformænd i mange år, og så har jeg i det hele taget fulgt politik i mange år som privat aktør med stor interesse, så politik er ikke helt nyt for mig", forklarer hun.

10 målsætninger
Når Dorte Kiilerich efter planen træder ind i Kommunalbestyrelsen i det nye år, tager det nye medlem samtidig ti konkrete målsætninger med sig ind i Rådssalen. Det afslører hun overfor Mediecentret Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad.

Ifølge Kiilerich er der blandt andet behov for at udbygge internettet i kommunen, ligesom der på et mere overordnet plan skal arbejdes på gøre Lejre mere attraktiv for udefrakommende virksomheder. Samtidig er der brug for en yderligere styrkelse det lokale iværksættermiljø.

På turismeområdet ønsker Kiilerich at udvikle samarbejdet mellem den lokale turismefremme og de regionale og landsdækkende organisationer og samtidig øge antallet af overnatningspladser i Lejre.

"Jeg vælger at sætte fokus på ti umiddelbare udviklingsmuligheder, som i min

verden rummer potentialer, der er realistiske i en landkommune med 49 landsbyer og rigtig

mange naturbeskyttede og fredede arealer", forklarer Dorte Kiilerich.

Tip os


mcred@sn.dk

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk