9. april 2020
Det er muligt at vandre med på stierne, når Fællesskab Tølløses Stigruppe vandrer afsted den 

 17. juni, 24. juni og 1. juli 2019 kl. 18.30 med afgang fra No 1.
Det er muligt at vandre med på stierne, når Fællesskab Tølløses Stigruppe vandrer afsted den 17. juni, 24. juni og 1. juli 2019 kl. 18.30 med afgang fra No 1.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En oplevelse i by og natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En oplevelse i by og natur
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 21. juni 2019 kl. 13:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Stigruppen under Fællesskab Tølløse har eksisteret i mange måneder. De har gået rundt i landskab og i by.

Landskabet omkring os er smukt . Det bærer præg af store marker og små engområder med tjørn og lav bevoksning. Man fornemmer hurtigt en historie, som er lang - fortællende om alle de områder, hvor vi som mennesker har formet landskabet. Byen, som hovedsagelig har været Tølløse stationsby, har også sine historier - om en udvikling, som det moderne menneske har sat sit præg på.

Tølløse har ændret sig Tølløse har bare gennem tredive år ændret sig meget - nogle vil mene, at det er det hurtige liv, som kræver effektivitet og bekvemmelighed, der har medvirket til det. Ja, hurtigt skal det gå, når vi skal handle. Vi skal ikke gå fra det ene sted til det andet - forretninger bliver samlet - udbuddet ensrettes.

Udenfor venter naturen
"Alligevel véd vi godt, at vi skal stoppe op og kigge os omkring", siger Bente Trane. Vi bor på landet i en stationsby. Lige udenfor ligger naturen. Den venter på at blive nydt og beundret.

"Vi véd det - og vi ønsker at stoppe op. Alle de nye borgere der kommer til egnen - de vil kræve, at der vil være omgivelser, som giver dem mulighed for at "lade op" i weekenderne. Man flytter jo væk fra de større byer for også at være i naturen. Huset, man køber/lejer, er der, "man sover og spiser", men lige udenfor døren skal man kunne bevæge sig - gå eller løbe - på stier i naturen".

Stigruppen arbejder stadig for at få "officielle" stier i landskabet og i mindre byer, og vi taler med lodsejere - for det er jo dialog, der skal til.

I juni måned arrangeres der tre forskellige gåture i by og i natur. Den første er den 17. juni klokken 18.30. Alle tre ture begynder ved No 1 i Tølløse stationsby.

"Tag med på een eller flere ture og mød din by og dit landskab", opfordrer Bente Trane. Måske har man nogle minder fra en svunden tid, eller man kender måske nogle områder i omegnen, som stigruppen ikke har kendskab til.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk