29. november 2020
I høj efterårssol duellerer lokalredaktøren med salgschefen. Foto: Lars Pedersen.
I høj efterårssol duellerer lokalredaktøren med salgschefen. Foto: Lars Pedersen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En nybegynders dagbog del 3: Når suset indfinder sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En nybegynders dagbog del 3: Når suset indfinder sig
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. oktober 2020 kl. 06:54
Af Holger Vincents

Ledreborg: Golf er et spil med mange facetter. Man kan træne alt fra sving til put i timevis i jagten på følelsen af, at summen af hver enkelt disciplin må kunne give et fornuftigt udbytte på banen.

Her er det, den næste udfordring træder frem på grønsværen. Det mentale.

For i min korte golfkarriere har jeg for længst lært, at kunsten består i ikke at tabe hovedet. Ikke nødvendigvis forstået på den måde, hvor køller og jern bliver kastet rundt i luften. Det handler mere om at bevare en fornuftig indre dialog undervejs. Også når det første slag kikser. Det finder jeg for alvor ud af en solrig efterårsdag på Ledreborg Golf Clubs Par 3-bane.

Her har jeg sat min kollega, Mediecentrets egen Lars Pedersen, stævne til en avis-dyst på ni huller, før indkøb og aftensmad kalder derhjemme.

Lars er i skrivende stund udstyret med et handicap på 24,8 og beskriver selv sit niveau som værende "til husbehov". Noget lavere og dermed bedre end mit eget nybegynderhandicap på 54.

Fornuftigt udlæg smuldrer
På det første hul er afstanden imellem os dog ikke så udtalt. Til trods for et skidt førsteslag hvor mit 9'er-jern sender bolden for langt til højre, kommer jeg godt igen og får bolden i hul i par - kun et slag dårligere end min noget mere erfarne modspiller.

Det fornuftige udlæg smuldrer dog allerede på hul 2, hvor mit førsteslag igen går ud til højre. Denne gang så langt, at jeg er nødsaget til at gå på jagt efter bolden i det høje græs.

Det terrængående sandjern skal for første gang op af golfbaggen, og med cheftræner Michael Brinks råd om at turde føre slaget igennem kørende i øresneglen, lykkedes det da rent faktisk at komme fri og helt op på greenen i ét slag. Ja tak! (siger jeg til mig selv, da udråb er forbudt på en golfbane).

Med flaget få meter borte bliver jeg for ivrig med putteren, og jeg må bakse før bolden kan fiskes op af hullet. Øv og øv. 8 slag giver ingen point, og Lars kan bringe sig komfortabelt i front.

Det er dyre lærepenge, men dog med det udbytte, at jeg får en fornemmelse af, hvor vigtigt det er at bevare koncentrationen. At give sig tid til hvert enkelt slag - også selvom hullet er to meter inden for rækkevidde.

I sandkassen
På tredje hul er mit første slag heldigvis meget bedre, og jeg får lagt bolden på fairway, der udgør den midterste tredjedel på en golfbane. Bolden får den rigtig højde, men går til stor frustration igen for langt til højre. Det bliver samtidig dagens første af flere møder med bunkeren. De drilske slag i sandet er noget af det vanskeligste i golf. Alligevel lykkedes det mig, noget forundret, at komme op i ét slag. Sådan.

Afslutningen på hullet bliver desværre noget nær identisk med hul 2. Et alt for kraftfulgt førsteslag med putteren, og bolden kører tværs over greenen og ender ude i det høje græs. Kønt er det ikke, men jeg når da målstregen og får et enkelt point ud af anstrengelserne.

Golf-suset
Efter et rundt 0 på hul fire begynder jeg alvor at spille mig op på hul 5, hvor jeg når greenen i første slag og indkasserer en birdie (ét slag under par). Det er et helt særligt sus, der går gennem kroppen. Ikke den voldsomme kraftfølelse, man kender fra en scoring i fodbold, når bolden sidder oppe i krydset. Det er mere indre tempereret eufori over, at man for en stund mestrer en række teknikker og samtidig har tunet sit hoved ind på, at det her, du nu står og laver, skal lykkes. At man ifører sig ja-hatten i stedet for nej-hatten.

Intet varer som bekendt evigt, og de næste huller er da også mere på det jævne, men entusiasmen vokser og kun er en ærgerlig bogey (ét slag over par) på det sidste hul forhindrer en runde over forventning. Min modstander tager en solid sejr med meget konsekvent spil på samtlige huller. Selv ender jeg med en score på beskedne 18 point, men suset kan ingen tage fra mig.

Tip os


mcred@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk