28. oktober 2020
Det er de frivillige i gruppen Kunst og Forskønnelse under Bysamarbejdet Hvalsø, der har sikret Hvalsø sit nye gavlmaleri ved Søtorvet. Billedkunstner Mette Reinhold Nielsen (th) har ført penslen. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Det er de frivillige i gruppen Kunst og Forskønnelse under Bysamarbejdet Hvalsø, der har sikret Hvalsø sit nye gavlmaleri ved Søtorvet. Billedkunstner Mette Reinhold Nielsen (th) har ført penslen. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egetræet på Hovedgaden fejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egetræet på Hovedgaden fejret
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 28. september 2020 kl. 09:51
Af Holger Vincents

Hvalsø: Det så sort ud først på fredagen, men lidt før klokken 15.00 sikrede et ophold i regnvejret, at omkring 40 Hvalsø-borgere alligevel kunne samles på Hovedgaden til ferniseringen af Hvalsøs nye gavlmaleri.

Bag det nye kunstværk, 'Under Egen 2020', står de frivillige i gruppen Kunst og Forskønnelse, der hører under Bysamarbejdet Hvalsø.

- Vi havde en idé om, at vi godt kunne tænke os at få plantet nogle flere træer i Hvalsø, men det var ikke muligt lige nu på grund af det kommende projekt i Hovedgaden. Så var det vi tænkte, at vi kunne male gavlene i stedet for, fortæller medlem af Kunst og Forskønnelse, Kirsten Albæk, der er glad og stolt over det nu færdige projekt ved Søtorvet.

- Jeg synes, det er blevet fantastisk flot, og det er så dejligt at se, hvordan både børn og voksne stopper op og kigger, fortsætter hun.

Hjemmevant kunstner
'Under Egen 2020' er skabt af billedkunstner Mette Reinhold Nielsen og forestiller et flere meter højt egetræ i selskab med et rigt dyreliv, der titter frem i skovbunden.

- Jeg arbejder i forvejen meget med naturen i mine billeder - både det abstrakte og det figurative -, og derfor var det heller ikke fjernt for mig at gå i gang med det billede, der også har nogle detaljer, man kan gå på opdagelse i, fortæller kunstneren, der har brugt godt en måned med penslen i det centrale Hvalsø.

- Det har været rigtig hyggeligt at stå her på Hovedgaden. Mange er stoppet op for at snakke og kommentere billedet undervejs, og det har også givet inspiration til nogle af detaljerne, afslører Mette Reinhold Nielsen.

Værket er blevet til med støtte fra SuperBrugsen Hvalsø og Boligselskabet Alliken.

Tip os


mcred@sn.dk

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk