16. maj 2021
De unge mennesker på Midtsjællands Efterskole brugte den forgangne weekend i naturens tjeneste, og resultatet var til at tage og føle på. Foto: Midtsjællands Efterskole.
De unge mennesker på Midtsjællands Efterskole brugte den forgangne weekend i naturens tjeneste, og resultatet var til at tage og føle på. Foto: Midtsjællands Efterskole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskole tog skraldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskole tog skraldet
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. april 2021 kl. 14:36

Ny Tolstrup: 510 kg. Så meget affald fjernede elever på Midtsjællands Efterskole fra naturen i weekenden, hvor de deltog i Danmarks Naturfredningsforening årlige affaldsindsamling.

- Det er vigtigt at gøre det her, for det er os der skal bo her på jorden". Hendes medelev Selma siger at "Det er vigtigt at vi bliver forarget, og bliver konfronteret med det og opdager hvor meget skrald, der ligger rundt omkring, fortæller Silja, der går på efterskolen.

Elevernes oplevelse Blandt eleverne på Midtsjællands Efterskole er der bred enighed om, at det var en positiv og lærerrig oplevelse. Dog undrer eleverne sig over hvor meget affald, der smides i vejkanten og i naturen.

De uge var ud at samle skrald på hovedvejen mellem Ringsted og Roskilde og vejene omkring Avnstrup og Ny Tolstrup.

Dagens udbytte lød blandt andet på 255 dåser, 158 stykker take-away emballage, 76 mundbind, 2441 cigaret skodder, tre kreditkort, et Tivolikort, en Brobizz, et dæk og 3 hjulkapsler.

- Undervejs blev vi kun mødt af smil og thumbs up fra de forbikørende bilister, fortæller eleverne.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk