18. oktober 2019
De to nye fag udbydes på baggrund af Folketingets beslutning om, at elever i 7. og 8. klasse skal vælge et valgfag, som de skal gå til prøve i i 8. klasse. Beslutningen er en del af Undervisningsministeriets plan for ?Styrket praksisfaglighed i folkeskolen?.
De to nye fag udbydes på baggrund af Folketingets beslutning om, at elever i 7. og 8. klasse skal vælge et valgfag, som de skal gå til prøve i i 8. klasse. Beslutningen er en del af Undervisningsministeriets plan for ?Styrket praksisfaglighed i folkeskolen?.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskole klar til obligatoriske valgfag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskole klar til obligatoriske valgfag
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. juli 2019 kl. 13:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: På Tølløse Privat- og Efterskole er forberedelserne til næste skoleår godt i gang. Og i år er der mere end sædvanligt, som skal planlægges. Folketinget besluttede 12. juni, at elever i 7. og 8. klasse skal vælge et valgfag, som de skal gå til prøve i i 8. klasse. Beslutningen er en del af Undervisningsministeriets plan for "Styrket praksisfaglighed i folkeskolen".

For eleverne i de kommende 7. klasser på Tølløse Privat- og Efterskole, betyder det, at de skal vælge mellem musik, håndværk og design og madkundskab. Og derfor er de lærere, som næste år skal prøve kræfter med de nye fag, i gang med at planlægge og klargøre lokalerne.

Det er Kristine Böhm Nielsen, som skal stå for madkundskab på Tølløse Privat- og Efterskole.

"Jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang med undervisningen. Der ligger så meget læring, kreativitet og fællesskab i processen omkring at snakke om råvarerne, diskutere og udvikle opskrifter og naturligvis også i at tilberede og nyde måltidet sammen", siger Kristine og fortsætter: "Jeg synes, at det er vildt spændende at skulle undervise i fødevarebevidsthed og sundhed".

Også i Tølløse Privat- og Efterskoles sløjdlokale, som for fremtiden vil hedde "Håndværk og design", er der fuld gang i planerne. "Jeg har længe håbet at kunne komme til at undervise i kreative håndværksfag", siger håndværk- og designlærer Bjarke Klausholdt Larsen og fortsætter:

"Som linjeuddannet håndværk- og designlærer, synes jeg, det er en fornøjelse, at der fra folketingets side, er blevet sat fokus på praksisfagene. Det er vigtigt at kunne arbejde med sine hænder, det må vi ikke glemme i den digitale tid, vores elever vokser op i".

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk