29. november 2020
Torsdag aften forsøgte en 59-årig mand at slippe væk fra politiet.
Torsdag aften forsøgte en 59-årig mand at slippe væk fra politiet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterlyst bilist stak af fra politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterlyst bilist stak af fra politiet
Opdateret 07. februar 2020 kl. 17:37
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 07. februar 2020 kl. 11:03

Lejre: Sent torsdag aften måtte politiet træde på speederen, da en mandlig bilist ikke ønskede at tale med ordensmagten. Med god grund skulle det senere vise sig.

Det hele begyndte som en rutinemæssig kontrol af en personbil på Lejrevej omkring klokken 21.30.

Føreren havde dog ingen intentioner om at holde ind, men satte tværtimod farten op og kørte mod Gl. Lejre og herefter videre ad Lindenborgvej mod Roskilde.

Undervejs kørte manden med en hastighed væsentligt over det tilladte og forcerede desuden et helleanlæg venstre om.

Selvom manden gjorde flere ihærdige forsøg, lykkedes det ham ikke at slippe væk, og efter ti minutters biljagt - heldigvis uden uheld undervejs - blev han standset og anholdt på Orehøjvej.

Her kunne politiet konstatere, at flugtbilisten var en 59-årig mand uden fast bopæl. Han var i forvejen efterlyst til såkaldt konstatering af sin bopæl, og politiet fik afklaret, at han havde en opholdsadresse i Roskilde.

Det var dog langt fra det eneste, politiet blev opmærksom på i forbindelse med anholdelsen.

For det første havde den 59-årige kørt uden sele. Senere stod det klart, at mandens bil hverken var indregistreret eller forsikret, alt imens bilens nummerplade var efterlyst, da den var meldt stjålet fra en bil, som holdt parkeret i Ishøj i november 2019.

Føreren blev desuden fundet i besiddelse af 0,31 gram amfetamin og en peberspray. Han blev derfor sigtet for at være i besiddelse af de ulovlige genstande såvel for ikke at standse, samt de ulovligheder han havde begået i forbindelse med sin hasarderede kørsel. Derudover blev manden sigtet for tyveri af nummerplader.

Efter at have klarlagt de mange forhold, blev den 59-årige fragtet til politistationen til afhøring. Politiet oplyser, at anklagemyndigheden vurderede sagen om den uforsvarlige kørsel nøje, men ikke fandt grundlag for at beslaglægge mandens bil øjeblikkeligt.

Politiet vil nu gennemgå i sagen for at klarlægge, om den 59-årige har forbrudt sig yderligere imod færdselslovens regler under sit forsøg på at slippe væk. Den anholdte blev til slut løsladt, men kan forvente at høre nærmere fra politiet om den omfattende sag.

Tip os


mcred@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk