21. juni 2021
2020 tegner til at blive et markant bedre år for Lejre Kommunes økonomi sammenlignet med forvetningerne tidligere på året.
2020 tegner til at blive et markant bedre år for Lejre Kommunes økonomi sammenlignet med forvetningerne tidligere på året.
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter skattestigning: Lejre Kommune forventer tocifret millionoverskud i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter skattestigning: Lejre Kommune forventer tocifret millionoverskud i 2020
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. november 2020 kl. 13:16
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Lejres finanser er langt fra lige så pressede som først antaget.

Det står klart forud for Økonomiudvalgets møde onsdag aften. Her vil administrationen overbringe det glædelige budskab til politikerne, at der forventes et driftsoverskud på hele 26,1 millioner kroner i 2020.

En betydelig forbedring sammenlignet med en tilsvarende status for bare tre måneder siden. Dengang lød profetien fra de selvsamme embedsfolk, at man forventede et mere beskedent overskud på blot 400.000 kroner på dette års drift.

Ifølge administrationen skyldes fremgangen, "den meget stramme styring i 2020". En fremgang der samtidig står i skærende kontrast til den skattestigning på 0,11 procent, som et flertal i Kommunalbestyrelsen så sig nødtaget til at skrive ind i budgetaftalen for 2021.

Udviklingen vækker undren hos Venstres gruppeformand Tina Mandrup.

- At man på få måneder kan opnå en forbedring på så mange millioner kroner ser meget mærkeligt ud. Vi har netop skullet få enderne til at mødes i et vanskeligt 2021-budget, der endte med en skattestigning til borgerne, (Venstre stod uden for aftalen red.), og nu viser det sig pludselig, at vi har udsigt til et overskud på 26,1 millioner kroner i år, siger medlemmet af Økonomiudvalget, der tilføjer at hun "ser frem til at få nogle svar fra borgmesteren" på onsdagens møde.

Mens man undrer sig i Venstre, glæder Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) sig over den positive melding fra administrationen. Borgmesteren mener ikke, at der er noget odiøst i, at tallene ser betydeligt lysere ud nu, end det var tilfældet tilbage i august måned.

- Vi har en samlet omsætning på 1,7 milliarder kroner i Lejre Kommune, og så anerkender jeg til fulde, at der fra politisk side er fokus på de sidste millioner kroner. Jeg er sikker på, at Tina Mandrups undren havde været lige så stor, hvis vi kom ud med et underskud. Nu ser det heldigvis ud til, at vi kommer ud med et begrænset overskud, og det skyldes, at vi har en forvaltning, der virkelig har knoklet for at få det til at lykkes, siger Carsten Rasmussen med henvisning til de økonomise udfordringer på beskæftigelsesområdet, det specialiserede område og omkostningerne i forbindelse med cornakrisen.

På anlægsområdet forventer Lejre Kommune et overskud på 56,6 millioner kroner i 2020.

Tip os


mcred@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk