18. juni 2021
Under torsdagens virksomhedsbesøg fik Venstres EU-parlamentariker Linea Søgaard-Lidell lejlighed til at sætte sig bag rattet i en af Vestergaards afisere. Politikeren modtog kyndig vejledning af virksomhedens CEO Stefan Vestergaard. Foto. Holger Vincents.
Under torsdagens virksomhedsbesøg fik Venstres EU-parlamentariker Linea Søgaard-Lidell lejlighed til at sætte sig bag rattet i en af Vestergaards afisere. Politikeren modtog kyndig vejledning af virksomhedens CEO Stefan Vestergaard. Foto. Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EU-parlamentariker på besøg hos Vestergaard:- Vi skal nok komme godt tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-parlamentariker på besøg hos Vestergaard:- Vi skal nok komme godt tilbage
Opdateret 11. maj 2021 kl. 10:49
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. maj 2021 kl. 15:36
Af Holger Vincents

Gevninge: Når luftfartsindustrien taber højde under en verdensomspændende pandemi, kan det i sagens natur mærkes på underleverandørernes bundlinje. Og hvad gør man så, når man som Vestergaard Company lever af at sælge materiel til et mere end almindeligt trængt erhverv.

Torsdag eftermiddag besøgte Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Linea Søgaard-Lidell, Lejres suverænt største virksomhed for at blive klogere på den lokale, tidligere vækstmotors aktuelle situation såvel som fremtidsudsigterne.

Sidste år måtte virksomheden sige farvel til 60 ansatte, så den samlede medarbejderstab nu er nede på 300, mens efterspørgslen på Vestergaards berømmede afisere i skrivende stund befinder sig på et niveau omkring en fjerdedel sammenlignet med, før corona lagde landingsbanerne øde.

Alligevel var det en fortrøstningsfuld direktør, der tog imod i domicilet på Skullebjerg ved Gevninge midt på eftermiddagen.

- Jeg tror på, at vi nok skal komme godt tilbage og igen se sorte tal på bundlinjen, lød det betryggende budskab fra Stefan Vestergaard, Vestergaard Company's CEO til Linea Søgaard-Lidell, der under dagens besøg var flankeret af partifællerne folketingsmedlem Morten Dahlin og gruppeformand i Lejres kommunalbestyrelse Tina Mandrup.

I løbet af det halvanden time lange møde hos det familieejede foretagende, fik Venstre-trekløveret en rundvisning på fabrikken, der i skyggen af den aktuelle krise er i fuld gang med at omstille sig til en grønnere fremtid.

Hovedmålsætningen lyder, at alle Vestergaards produkter skal kunne anvendes CO2-neutralt i 2030.

En rejse virksomheden allerede begav sig ud på for godt fire år siden. I dag er de første elektriske lastbiler for længst rullet ud fra fabrikken i Gevninge. Nu handler det blandt andet om at gøre selve den afisende glycolvæske grønnere.

- Det kræver ret meget energi at varme væske op, så det er ikke noget, man bare lige kan løse med et batteri, fortalte Stefan Vestergaard.

- Lige nu kigger vi på brint som en konkret mulighed, uddybede han.

Søgaard-Lidell: Vi skal fjerne regler

Direkte adspurgt hvorvidt og hvordan EU skal støtte virksomheder som Vestergaard Company i at nå de klimavenlige målsætninger, lød det fra Linea Søgaard-Lidell:

- Der skal selvfølgelig investeres fra det offentliges side, men jeg tror ikke, at man skal hjælpe virksomhederne (direkte red.), jeg tror, det vi skal gøre er at stille forskning til rådighed og sørge for at have grønne udbud, sagde hun og fortsatte:

- Rigtig meget af det vi kan gøre for den grønne omstilling er at fjerne forhindringer. Man tror lidt, at den grønne omstilling skal drives fra vores skriveborde Christiansborg eller Europarlamentet. Men vi er altså bagud i forhold til den virkelige verden, så det vi skal gøre er at fjerne gammel lovgivning, gamle regler og barrierer, så dem der har de nye løsninger kan komme ud og få dem til at leve på markedet.

Tip os


mcred@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk