11. april 2021
De første Lejre-borgere blev vaccineret lokalt onsdag formiddag. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

De første Lejre-borgere blev vaccineret lokalt onsdag formiddag. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det stikker af: Nyt vaccinationscenter åbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det stikker af: Nyt vaccinationscenter åbnet
Opdateret 10. marts 2021 kl. 15:47
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. marts 2021 kl. 13:54
Af Holger Vincents

Hvalsø: Pressen var hidkaldt for første gang i umindelige tider, da Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) sammen med udvalgsformand Trine Birk Andersen (S) inviterede inden for i det nye vaccinationscenter i Hvalsø Hallerne onsdag formiddag.

- Det er skønt, at der nu er kommet et lokalt vaccinationscenter i Lejre Kommune, så man ikke skal ud af kommunen for at blive vaccineret, lød det fra Carsten Rasmussen (S) foran indgangen til centret.

Det nye vaccinationscenter i Hvalsø betyder helt konkret, at de Lejre-borgere, der har modtaget en indkaldelse til vaccination mod Covid-19, fremover ikke behøver at tage til eksempelvis Holbæk eller Roskilde for at smøge ærmet op og tage imod et beskyttende stik.

Det er Region Sjælland, der driver vaccinationscentret, og i første omgang bliver det borgere med risiko for særlige alvorlige forløb og brug for hjælp til at booke en tid, der kommer til at indtage centret som de første.

- For hver vaccine, vi får givet, er vi ét skridt tættere på at få bekæmpet den her pandemi, som vi alle sammen er ved at være godt trætte af. Derfor er det fantastisk, at vi har kunnet etablere det her samarbejde, fortæller Trine Birk Andersen, formand for Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, til Mediecentret.

Inden seancen med udvalgsformanden og borgmesteren havde de første Lejre-borgere for længst sat sig tilrette med blottet overarm i hallen. Heriblandt 70-årige Anna Smidt, der bor i Kyndeløse, og blandt andet døjer med en kræftdiagnose og en brækket arm efter en faldulykke.

- Det er dejligt, at vi har fået et lokalt vaccinationscenter. Særligt når man, som jeg selv, ikke er kørende, men har brug for at blive hentet, fortæller hun til Mediecentret, kort efter hun netop har fået sin første dosis af Modernas coronavaccine.

Efter planen skal 66 Lejre-borgere vaccineres i Hvalsø i løbet af onsdagen, og dermed langt færre end centrets maxkapacitet på mellem 350-400 vaccinationer i løbet af én dag.

I takt med at der kommer flere vacciner til Danmark, og Sundhedsstyrelsens vaccinationsplan dermed skrider fremad, vil flere borgere i alle aldersgrupper blive tilbudt vaccinen og dermed få mulighed for at lægge vejen forbi det nye center i det lokale halkompleks.

Tip os


mcred@sn.dk

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk