19. juni 2021
Jordstykket på 48.000 kvm. midt i Lejre by bliver bebygget med 95 boliger.
gallery icon

Se billedserie

Jordstykket på 48.000 kvm. midt i Lejre by bliver bebygget med 95 boliger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Degnejorden sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Degnejorden sat til salg
Opdateret 10. september 2020 kl. 16:19
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. september 2020 kl. 14:40
Af Tomas Skov

Lejre: Lejre Kommune har ejet Degnejorden siden 1970'erne, men området udbydes nu til salg med henblik på udvikling af et kommende boligområde midt i Lejre by.

Lejre Kommune udskrev i 2016 en idékonkurrence om "fremtidens bæredygtige landsby" på det endnu ubebyggede Degnejorden, der ligger mellem kvartererne Rødkildebanken og Møllerjorden.

Med afsæt i vinderen af idékonkurrencens projekt blev lokalplan LK 50 for området udarbejdet, og den skal sikre en helhedsorienteret og bæredygtig byudvikling med fokus på de sociale, økonomiske og miljømæssige parametre.

Langmodig proces

Borgmester Carsten Rasmussen (S) er glad for, at processen, der har været i gang siden lokalplanen blev udfærdiget i 1986, omsider nu når sin afslutning.

- Det har været en langmodig proces. Og meget er kommet i vejen undervejs, herunder kommunesammenlægning, finanskrisen og senest coronakrisen. Men nu udbyder vi omsider jorden til salg, og jeg fornemmer, at investeringslysten er tilbage, siger borgmesteren, der regner med flere interesserede købere.

Lejre by bliver et grønt område fattigere, men til gengæld får byen en landsby i landsbyen, der lægger op til en mangfoldig beboersammensætning i de i alt 95 nye boliger fordelt på rækkehuse, dobbelthuse og fritliggende huse i varierende størrelse.

- Vi får flere skatteborgere til kommunen. De koster ganske vist også noget, men jeg er sikker på, at det vil være gode borgere for Lejre, siger Carsten Rasmussen.

Kom og køb

For en bygherre med ambitioner i Lejre, vil der altid være potentiale for at støde på fortidsminder, når maskinerne går i jorden. Mod nord i området er der fundet bopladser fra bronzealder og vikingetid, mens der mod syd er gjort detektorfund fra jernalder samt undersøgt rester efter jernalderbopladser og en jættestue.

Roskilde Museum har imidlertid foretaget en arkæologisk forundersøgelse på hele arealet og vurderet, at et kommende bygningsarbejde ikke vil påvirke væsentlige fortidsminder.

Lejre Kommune udbyder Degnejorden til markedspris, og interesserede købere kan enten byde på hele området eller på én ud af to dele på henholdsvis 20.600 kvm og 27.130 kvm. Fristen for tilbud er 22. oktober i år.

Tip os


mcred@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk