22. januar 2021
Tre om en sag: Borgmester Carsten Rasmussen; Direktør i Core Bolig X, John Fisker Bødker samt leder af Degnejordens Bofællesskab, Henrik Svanholm på åstedet for de kommende boliger.
gallery icon

Se billedserie

Tre om en sag: Borgmester Carsten Rasmussen; Direktør i Core Bolig X, John Fisker Bødker samt leder af Degnejordens Bofællesskab, Henrik Svanholm på åstedet for de kommende boliger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Degnejorden bliver bebygget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Degnejorden bliver bebygget
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. december 2020 kl. 16:30
Af Tekst og foto: Tomas Skov

Lejre: - Man kan i hvert fald ikke beskylde os for at haste det igennem, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) med henvisning til, at processen med at bebygge Degnejorden formelt set har været i gang, siden lokalplanen blev udfærdiget i 1986.

Det er torsdag formiddag den 17. december i rådssalen på Lejre Rådhus, og han har netop underskrevet salget af 48.000 kvm attraktivt beliggende jord midt i Lejre Stationsby, som indbringer godt 52,2 millioner kroner i den kommunekasse, hvor der altid er plads til lidt mere.

Bedste vision og pris

Køberen af Degnejorden er ejendomsfonden Core Bolig X, som forvaltes af Core Property Management. Fonden vil bygge 66 lejeboliger på den østlige del af Degnejorden, mens samarbejdspartneren Degnejordens Bofællesskab vil etablere 29 ejerboliger på Engkløveren i den vestlige ende af området.

- Der var flere kriterier for at vinde udbuddet, men det er klart, at vi også har set på prisen. Core Bolig X kom med den bedste vision og den bedste pris. Jeg er sikker på, at det nye område bliver godt for både de nye beboere og alle dem, der bor i området i øvrigt, siger Carsten Rasmussen.

Beboere skal bæres ud

Direktør i Core Bolig X, John Fisker Bødker, bor selv i Kattinge, men blev først for nylig opmærksom på, at Degnejorden stod til salg. Nu glæder han sig til at bygge boliger, hvor folk bare bliver boende.

- Vi bygger i en kvalitet, så der er mindst muligt bøvl og vedligehold på den lange bane. Vi vil gerne bygge noget der holder, og hvor folk er så tilfredse, at de skal bæres ud, siger han.

Lejeboligerne er primært tiltænkt 50+ segmentet, og der kommer også til at være fælleshuse og mulighed for mindre fælles værksteder og fitnessrum til de kommende beboere.

- Alle de gråhårede i villakvartererne kan flytte ind til os, når de er trætte af at vedligeholde deres parcelhuse, opfordrer John Fisker Bødker.

Ejere kan blive lejere

Huslejen på de kommende lejeboliger kommer som tommelfingerregel til at ligge i omegnen af 10.000 kroner om måneden for en bolig på godt 80 kvm. Alternativt kan man købe sit eget i området lige ved siden af, hvor Degnejordens Bofællesskab står for de 29 kommende ejerboliger.

Henrik Svanholm, der står i spidsen for dette projekt, har indledt et strategisk samarbejde med Core Bolig X, der med dagens handel har købt hele Degnejorden.

- Når ejerne bliver gamle, kan de flytte lige over i lejeboligerne ved siden af. Det har vi lavet et håndslag på, smiler Henrik Svanholm.

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk