25. juni 2021
Der skal ikke bygges flere små boliger på Degnejorden, mener et solidt politisk flertal. Tegning: Lejre Kommune.
Der skal ikke bygges flere små boliger på Degnejorden, mener et solidt politisk flertal. Tegning: Lejre Kommune.
Foto: Holger Vincents
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Degnejorden: Nej til flere boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Degnejorden: Nej til flere boliger
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 06. maj 2021 kl. 17:19
Af Holger Vincents

Lejre: Degnejorden-projektet bliver ikke større end hidtil planlagt.

Det har et enigt økonomiudvalg besluttet på et ekstraordinært møde onsdag eftermiddag.

Mødet var kommet i stand, efter udvikleren af Degnejorden, Core Property Management, havde tilbudt Lejre Kommune at indlemme 5-15 ekstra mindre boliger i byggeriet med den forklaring, at man ønskede at imødekomme et voksende lokalt ønske om i højere grad at tilgodese enlige. Et tilbud som politikerne altså valgte at takke nej til.

- Jeg er ikke uenig i, at det ville være rart med flere boliger i den størrelse (mindre boliger red.). Grunden til, at vi siger nej, er, at der ikke ville blive tale om en konvertering af kvadratmeter, men en forøgelse af det samlede antal boliger, forklarer Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) med henvisning til, at lokalplanen, som Kommunalbestyrelsen vedtog sidste år, tillader maksimalt 96 boliger på Degnejorden.

Ærgerlig udvikler
Ikke så overraskende ærgrer Økonomiudvalgets beslutning John Fisker Bødker, partner i Core Property Management.

- Det er da ærgerligt, for vi vil gerne bygge mindre boliger, så folk fra de omkringliggende kvarterer havde mulighed for at skifte parcelhuset ud med en bolig på 60-75 kvadratmeter, når de eksempelvis kommer lidt op i årene, uden at skulle forlade lokalområdet, lyder reaktionen.

Direkte adspurgt afviser John Fisker Bødker idéen om at skrue ned for størrelsen på en del af de allerede planlagte boliger og på den måde gøre justeringen mere spiselig for Kommunalbestyrelsen.

- Så ville vi ikke udnytte de byggeretter, vi har købt, og det ville ikke give mening rent økonomisk, forklarer han.

Borgmester: Allerede blandet
Mens døren til én-indkomst-boliger på Degnejorden nu synes endegyldigt lukket, afviser Lejres borgmester, at de små hjem burde have været på tegnebrættet fra projektets begyndelse.

- De er indarbejdet andre steder, siger han og nævner Skråningen.

- Den nuværende plan for Degnejorden indeholder i forvejen boliger i blandede størrelser. Skulle en del af boligerne have været endnu mindre, ville nogle sige, at de var for små. Jeg synes, vi fra politisk side arbejder på at skabe et varieret udbud i Lejre, fortsætter Carsten Rasmussen.

Det var tilbage i efteråret 2020, at Lejre Kommune solgte Degnejorden til Core Property Management for 52,3 millioner kroner efter en langstrakt og særdeles højspændt lokal debat om udviklingen af området blandt både borgere og politikere.

Samtlige partier i Kommunalbestyrelsen undtagen Venstre og Dansk Folkeparti står bag Degnejordens lokalplan.

Tip os


mcred@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk