13. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lejres skoler skal opprioriteres nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lejres skoler skal opprioriteres nu
Opdateret 31. marts 2021 kl. 13:07
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 31. marts 2021 kl. 10:37

Af Thomas Lowes, Herslev, Louise Ochwat, Gøderup, Jakob Bondesen, Arne Andersen, Maria Meyer, Osted, Jeanette Rosenberg, Rikke Fæster, Morten Juel, Kirke Hyllinge, Mette Bagge Møller, Rikke Lange, Anders Moe, Søren Rygaard Jensen, Lejre, Julie Rathsach, Tina Allerup, Anette Niesø Lyngbye, Ejby. Marianne Husted, Anette Brøndum, Gevninge, Søren Dahl-Pedersen, Vester Såby, Sasha Bærensen-Hald, Kr. Sonnerup.

Dorte Højlund Overgaard, John Dalgaard, Mette Højby Germansan, Marie Lundberg Hansen, Henrik Ingeman Nielsen, Maja Ajslev, Hvalsø, Christian Lindberg Madsen, Gevninge, Martin Lastrup Hviid, Charlotte Spanggaard, Jesper Reumert, Kirke Saaby, Stine Nissen, Gershøj.

LEJRE KOMMUNE: I april skal kommunalbestyrelsen i Lejre lægge arm om de kommende års budgetramme.

Der flytter stadigt flere borgere til Lejre og i særdeleshed flere børnefamilier med skolebørn. Det kræver en kraftig økonomisk investering: skoleområdet i Lejre Kommune styrtbløder nemlig og har gjort det mange år.

Vores skolebørn i Lejre Kommune har holdt skammeligt meget for, når politikerne igennem de sidste årtier har skullet finde besparelser. Faktum er, at Lejre Kommune ligger markant under landsgennemsnit, når vi ser på, hvor mange penge, der følger med en folkeskoleelev årligt. Ser vi alene på vores nabokommuner, så anvender Lejre Kommune årligt ca. 8000 kr. mindre per elev i folkeskolen end Ringsted, Køge, Roskilde, Holbæk og Frederikssund gør i gennemsnit.

Der er omtrent 3500 skolebørn i Lejre Kommune. Det betyder, at kommunen årligt skal tilføre ca. 28 mio. kr. til kommunens 8 folkeskoler for bare at være på niveau med nabokommunernes skoler.

Fra politisk hold er der sat et visionsarbejde i gang for fremtidens skoler i Lejre Kommune. Et entydigt budskab fra samtlige skolebestyrelser i Lejre har været, at førsteprioritet er, at skolernes økonomi bringes på niveau med nabokommunerne før der søsættes en skolevision. Det er op ad bakke at indgå i et samarbejde om at realisere nye spændende visioner for fremtiden, når dagligdagen på skolerne er en kamp for at få ressourcerne til at dække de mest elementære behov.

Når politikerne i april skal mødes om kommunalbudgettet, har vi derfor to klare opfordringer:

For det første bør skolerne nu have et akut økonomisk tilskud, der kan bidrage til at bringe skoler og elever på fode igen i en tid med corona. Nedlukningerne har ført til udbredt mistrivsel blandt børn og unge. Vi ser ind i en tid med krav om test, krav om udeundervisning, skiftende op- og nedlukninger, og kombineret online- og fysisk undervisning. Der skal akut findes en særbevilling til at skabe en velfungerende skoledag og arbejde med trivsel i denne tid. Denne kan passende komme fra det tocifrede millionbeløb, der er i overskud i kommunens årsregnskab for 2020.

For det andet opfordrer vi nu kraftigt til, at der arbejdes med at skabe en budgetramme, der over en flerårig periode sikrer, at skolernes driftsøkonomi stabiliseres på et økonomisk niveau, der matcher vores nabokommuner. Med venlig hilsen forældre fra samtlige skoledistrikter i kommunen,

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk