17. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad bruger Kommunalbestyrelsen vores penge til?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad bruger Kommunalbestyrelsen vores penge til?
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 04. juni 2021 kl. 10:57

Af forældrerepræsentanter fra alle Lejre Kommunes skoledistrikter

FOLKESKOLEN: Igennem de sidste tre måneder har 30 forældre fra samtlige skoledistrikter i Lejre Kommune forsøgt at skabe en politisk debat om den ringe økonomi, Lejre driver skoler for. Vi ville gerne drøfte med vores politikere om det er klogt og rimeligt, at kommunen bruger ca. 7000 kr. mindre pr. elev i folkeskolen pr. år end vores nabokommuner. Borgmester Carsten Rasmussen (S) har holdt sig til ét hovedbudskab: Kommunen har efter hans mening ikke råd til at prioritere skolerne yderligere.

Det bizarre er imidlertid, at Lejre Kommune har et solidt beskatningsgrundlag. Selv efter udligningen hører Lejre til blandt de kommuner i landet, der har flest penge til at drive kommune for. Vi forstår simpelthen ikke, hvorfor vores skattepenge ikke skal gavne vores børn. Lejre Kommune indtager en pinlig national bundplacering, når det handler om forældrenes tilfredshed med kommunens folkeskoler. Det viser den seneste brugertilfredshedsundersøgelse fra Indenrigsministeriet. Blandt landets 98 kommuner er der kun fire kommuner, hvor forældrene til børn i 4-9. klasse er mere utilfredse med kommunens skoler end forældrene er i Lejre kommune. Det stemmer helt overens med, at Lejre Kommune hører til blandt de kommuner i landet, der bruger færrest midler pr. elev pr. år i folkeskolen.

SF har svaret os 30 forældre, at partiet skam har børnebriller på og gerne vil i dialog om skoleområdet. Efter otte år som del af et flertal sammen med S, og hvor den ene besparelse efter den anden har ramt skoleområdet, er det på tide at SF pudser brillen og trækker i arbejdstøjet. Vi har behov for en flerårig plan for økonomisk opprioritering af folkeskolen.

Kære kommunalbestyrelse, det er vores skattepenge I forvalter! Og der er er noget galt! Derfor stiller vi ved kommunalbestyrelsesmødet d. 22. juni et meget simpelt spørgsmål til kommunalbestyrelsen: Når nu Lejre Kommunes indtægterne er i top10 blandt landets kommuner, synes borgmesteren og kommunalbestyrelsen så, at det er rimeligt og fornuftigt, at Lejre er blandt de kommuner i landet, der bruger færrest midler pr. folkeskoleelev pr. år? Vi har også sendt spørgsmålet individuelt til samtlige kommunal¬bestyrelsesmedlemmer, så kan deres overvejelser passende indgå i det aktuelle politiske arbejde med fastlæggelse af det kommende kommunalbudget. Lad os nu få prioriteret skoleområdet økonomisk - til gavn for vores børn og for de 10 pct. ekstra skolebørn, der estimeres at skulle indsluses i Lejres folkeskoler de kommende år.

Mvh. Forældrerepræsentanter fra alle kommunens skoledistrikter:

Jakob Bondesen, Rikke Marianne Fæster, Maria Meyer, John Dahlgaard, Charlotte Spanggaard, Julie Rathsach, Mette Højby Germansen, Henrik Nielsen, Rikke Lange, Tina Allerup, Martin Hviid, Jesper Reumert, Søren Dahl-Pedersen, Christian Lindberg Madsen, Husted, Mette Bagge Møller, Anette Brøndum, Stine Nissen.

Tip os


mcred@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk