22. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Har vi brug for endnu en tom butik i Hvalsø?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Har vi brug for endnu en tom butik i Hvalsø?
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. september 2020 kl. 17:21

Af Bysamarbejdsgruppen Frodighed & Samspil, Hvalsø

HVALSØ: Ifølge et lokalplanforslag ønsker den tyske dagligva-rekæde ALDI tilsyneladende at placere en stor butik klos op ad Fakta på den ene side og SuperBrugsen på den anden. Som en del af fase 2 i udbygningen af Søtorvet. Men ønsker vi dette, os, der bor i Hvalsø?

Hurtig politisk proces
Den såkaldte fase 2 i udbygningen af Søtorvet blev for nylig præsenteret for de måbende bydelsgrupper i Hvalsø. Et projekt, som placerer ALDI mellem Fakta og SuperBrugsen.

Projektet er ved at blive indarbejdet i en lokalplan, der med lynets hast skal igennem det politiske system - uden den forhøring, som man kunne forvente sig i en demokratisk proces.

Vi frygter, at forslaget om en ALDI med stor parkeringsplads og flytning af Søvej er det eneste, der bliver lagt frem til den offentlige høring.

Tomme butikker i dag
I dag er virkeligheden, at flere butikker på Søtorvet står tomme. Der var store ambitioner, men det er ikke blevet til noget. Er der kundegrundlag for endnu en dagligvarebutik, når de eksisterende skranter?

Kommunen ejer langt hovedparten af de arealer, der er i spil, og har derfor frie hænder til at beslutte, hvad der er bedst for byen og byens borgere.

Bedre by på vej
Vi protesterer mod denne uskønne og uigennemtænkte ud-vikling af bymidten i Hvalsø. Ja, der er brug for flere boliger i bymidten. Men der er absolut ikke brug for flere dagligva-rebutikker.

Vi forsøger at skabe nye funktioner og steder at være, for at gøre byen til et rarere sted at bo i. Der er meget mere på vej i Søområdet, mellem biblioteket og skolen samt ved sta-tionen. 'Byens Hus' er ved at blive til virkelighed. I løbet af det næste år vil hovedgaden ændre karakter fra at være en rå gennemfartsvej til en vej med fartdæmpning, steder til ophold, nye fortove og i det hele taget en smukkere hoved-gade.

Resultatet af drevet af Hvalsø-borgerne selv - og det ville være synd at sætte dette over styr med et projekt, der går i den stik modsatte retning med flere parkeringspladser, endnu en dagligvarebutik, og en helt igennem grimmere by.

Tip os


mcred@sn.dk

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk