21. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Forældrebetaling - hvad er anderledes i Lejre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Forældrebetaling - hvad er anderledes i Lejre?
Opdateret 25. februar 2021 kl. 15:52
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. februar 2021 kl. 09:48

Af Lotte Greve (V), medlem af Kommunalbestyrelsen og Udvalget for Børn og Ungdom

LEJRE KOMMUNE: Er jeg den eneste, der er forundret over, at Lejre Kommune - modsat de omkringliggende kommuner med socialdemokratiske borgmestre for bordenden - har besluttet at beholde de penge, som forældre i Lejre Kommune har betalt for dagtilbud under coronanedlukningerne?

Det er penge, der sagtens kan være tæt pa 4.000 kroner om måneden - for familier med flere børn i institutions- og/eller skolealderen. Altsa 4.000 kroner af deres rådighedsbeløb efter skat - i de måneder, hvor forældrene retteligt selv har ageret pædagog og/eller lærer for deres børn samtidigt med, at de skulle passe deres arbejde eller maske håndtere en truende konkurs som selvstændige etc. De har altsa ikke alene betalt for en ydelse, hvor de ikke har modtaget "produktet", nej de har pa samme tid selv leveret produktet i de omhandlende perioder.

Venstre i Lejre kæmpede for at fa de penge betalt tilbage til familierne, men vi stod alene med ønsket. I stedet blev det besluttet pa et økonomiudvalgsmøde - bestående af Socialdemokratiet, SF, Konservative og Dansk Folkeparti, at Lejre Kommune lagde beslag pa de penge.

Køges socialdemokratiske borgmester udtalte følgende:

- Der er nok mange forældre, der husker tilbage pa marts maned med blandede følelser, hvor de for en periode skulle jonglere med hjemmearbejde, lektiehjælp og pasning af de allermindste, alt imens daginstitutioner og skoler var lukkede. Tiden kan vi ikke give tilbage, men jeg er glad for, at vi kan give nogle penge tilbage for den periode, hvor vi kun i begrænset omfang tilbød børnepasning, siger Køges borgmester Marie Stærke (S).

Det rejser unægtelig nogle spørgsmal til Lejres Borgmester, Carsten Rasmussen (S)...

Hvad er anderledes i Lejre?
Er det bare sadan, at i Lejre tænker borgmesteren/Socialdemokratiet ikke sa meget pa børnefamilierne - selvom de i forvejen har gaet sa meget igennem under nedlukningen?

Vil man hellere bøvle fremadrettet med de administrative udfordringer, det giver, nar forældre melder deres børn ud af dagtilbud og ind igen, nar nedlukningerne slutter?

Det sidste mÅ jo blive konsekvensen, hvis man kærer sig som sin økonomi - og mon ikke de fleste gør det?

Tip os


mcred@sn.dk

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk