29. januar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ferien er overstået, Degnejorden skal besluttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ferien er overstået, Degnejorden skal besluttes
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. august 2019 kl. 12:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jan Adeltoft, formand Lejre-Allerslev Grundejerforening, Degnestavnen 6 4320 Lejre

Degnejorden: Kære Lejre lokalpolitikere. Vi borgere i Lejre-Allerslev venter nu spændt på, hvad I beslutter mht. lokalplanen og udbudsbetingelserne for Degnejorden, som forvaltningen og den politiske ledelse skal beslutte allerede her i august/september.

Med de mange nye politiske initiativer for, at lokalpolitikerne ønsker mere dialog og lytte mere til borgerne, jeg tænker her på tallerkentræf, landsbyudvalg og større nærdemokrati - har vi positive forhåbninger.

Et stort flertal af alle vi naboer i Lejre-Allerslev området er spændt på, om I beslutter jer for samme byggehøjde og befolkningstæthed og åbenhed, som de omkringliggende husområder har, dvs. højde max. 5,7 m og max. 66 boliger på Degnejorden?

Pensionisterne er spændt på, om I beslutter at lade Andelsboligforeningen Degnejordens Bofællesskab ved Henrik Svanholm, få adgang til at etablere et fællesskab med seniorvenlige andelsboliger på omkring 100 m2, på linje med de andre fællesskaber, for 1/3 af boligerne på Degnejorden, svarende til den befolkningsdiversitet der er i Lejre?

Idet 1/3 af Lejre borgerne er pensionister, hvor børnene er flyttet fra reden og mange ikke kan finde en andelsbolig, hvor de har deres netværk, er Degnejord placeringen det mest ideelle sted, tæt på indkøb og tog. Således er allerede over 40 lokale seniorer skrevet på ventelisten. Det er en win-win, idet nye unge familier derved kan flytte ind i deres store huse som fraflyttes, seniorerne kan blive i området og det koster ikke Lejre kommune noget at gøre noget ved den akutte mangel på lokale seniorboliger. Mere info på www.Lejreby.dk

Vi tror på at lokalpolitikerne i Lejre er kommet i den positive feriestemning og gerne vil vise, at de går ind for flertals nærdemokrati og de lytter til borgerne.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk