28. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Esport i Felix?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Esport i Felix?
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. november 2019 kl. 12:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Henrik Svanholm, Munkedammen 9B, Allerslev

Lejre: Igennem en del år har jeg haft fornøjelsen af at indgå i kredsen omkring kulturhuset Domus Felix i Lejre. Her har bestyrelsen i nu omkring 20 år stået for at skabe rammerne for et aktivt kulturliv. Dermed har mange enkeltpersoner og foreninger gennemført aktiviteter til stor glæde for borgerne i Lejre, unge som gamle. Selv har jeg stået for en del politiske debatter, krydret med spisning. Det har Lejre Kommune taget op og snart gennemføres ny fællesspisning i Felix med politikerne onsdag d. 13. november.

Ved den lejlighed vil jeg tage et emne op, som jeg ikke synes at Lejre Kommunes kulturforvaltning bør være stolt af.

Kommunen har nemlig sammen med Lejre Esport forespurgt Felix bestyrelse om holdningen til, at Lejre Esport skal kunne disponere fast over et af lokalerne i Felix og mindst i en periode på 2 år.

Dette skulle indebære, at andre ikke kan bruge lokalet, der ønskes aflåst. Principperne for brugen af Felix har i alle årene været, at ingen enkeltbruger kan sætte sig på et lokale, at lokalet ryddes efter brug (af hensyn til rengøring og den næste bruger af lokalet) og at den samme nøgle kan bruges i hele huset.

Lejre Kommunes kulturforvaltning har igennem de seneste år gradvist udfordret principperne for brugen af Felix, der startede med Musikskolens udfordringer med at finde tilstrækkelige og egnede lokaler i kombination med deres behov for at have større instrumenter stående permanent i et lokale. Og nu kommer Lejre Kommune så med et ønske om, at Felix skal tage endnu et lokale ud af kulturhusets drift for at dette skal bruges til at medlemmerne af Lejre Esport kan sidde og spille computerspil - i et aflåst lokale i kulturhuset. Og kulturforvaltningen har end ikke fremlagt konkret oplæg, men blot anmodet om en accept af, at Lejre Esport kan disponere over et fast lokale.

Så er det at jeg stiller spørgsmålet: Er det rimeligt, at Lejre Kommunes måske bedst fungerende kulturhus skal igennem endnu en salami-beskæring for at løse et lokaleproblem for en forening, der spiller computerspil og samtidigt ekskluderer andre borgere i at bruge lokalet i strid med de hidtil velfungerende principper for brug af Felix?

Jeg mener, at vore kommunalpolitikere bør begynde at træde i karaktér og ikke beskære kulturaktiviteter som beskrevet ovenfor, men tværtimod styrke kulturen. Og det sker bedst ved at finde andre lokaler til Lejre Esport end i Domus Felix i Lejre. Mon ikke at det var muligt at finde en nedlagt grisestald, som kunne lejes for en rimelig leje i stedet for at ødelægge kulturlivet for andre borgere i Lejre?

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk