18. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Erhvervserfaring for at sidde i Folketinget?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Erhvervserfaring for at sidde i Folketinget?
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. maj 2019 kl. 15:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lars Kimer Mortensen, formand Venstre i Lejre

Folketingsvalg: At være folketingsmedlem mener jeg er et meget vigtigt hverv. Kan man så forvente, at folketinget kun besiddes af personer med tilstrækkelig kompetence og erfaring?

Ja det er jo et relevant godt spørgsmål her op til Folketingsvalget den 5.juni 2019. Folketingsmedlemmer bør jo, som lovgivere, have forståelse for den hverdag, de regulerer. Det giver i hvert fald borgerne tryghed og tillid til, at de folkevalgte forstår almindelige menneskers hverdag.

Men dette er slet ikke tilfældet i dag, og det skyldes måske, at mange politikere kommer direkte fra uddannelse, fagbevægelsen eller partiarbejde.

De har aldrig arbejdet ude i det virkelige liv. De har aldrig skullet præstere et stykke arbejde som skulle "faktureres", og som kunden så ville betale for.

Forstil dig, at direktionen på din arbejdsplads ikke havde tilstrækkelig erfaring i jeres fagområde. Forstil dig, at hospitalsledelsen ikke havde haft deres daglige gang på et hospital. Det ville betyde, at de ikke forstod hvad der skal prioriteres i forbindelse med liv og død. En sådan ledelse ville tage forkerte beslutninger. Og det er jo præcis det, der sker i folketinget, når man ikke har tilstrækkelig erhvervserfaring.

Af de to statsministerkandidater har Mette Frederiksen faktisk aldrig haft et arbejde udenfor fagbevægelse og politik. Hun har tilbage i 2000 haft et års erfaring som ungdomskonsulent, og det må da siges at være et spinkelt erfaringsgrundlag.

Vi har behov for livskundskab hos vores politikere. De skal besidde visdom, være dygtige og have erfaring for at kunne bestride det krævende hverv; at lede vores land.

Det er et kæmpe ansvar at lede Danmark, og det bør man være ydmyg overfor.

Som vælger må vi også gøre os mere umage. Vi må stemme på de dygtigste politikere, dem med erhvervserfaringen og ikke dem, der råber højest. Og vi skal modstå fristelsen for at give op og stemme i protest.

Rigtig godt valg Grundlovsdag.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk