23. september 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Deadline for Degnejorden nærmer sig hastigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Deadline for Degnejorden nærmer sig hastigt
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. maj 2019 kl. 17:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jan Adeltoft, formand, Lejre-Allerslev Grundejerforening

Lejre: Hvis du deltog på borgermødet den 29. april, oplevede du et følelsesladet møde, hvor ikke mindst mange gav udtryk for at de aldrig ville have deres børn til gå på Degnejord området, pga. at bilerne skal køre på stierne. Vi undrede os over at ingen billeder og tegninger viser en eneste bil, når der reelt er 100-150 biler samt at der skal parkeres 13 biler inde i hver gård. Hvem tør dog have sine børn legende der, og hvem gider sidde foran sit hus og se på alle de biler? Tænk på besøgende som ikke tænker over de legende børn?

Selvom at 82 procent af borgere har givet udtryk for at +100 boliger og 2 etager er absolut uønsket, har politikerne I de tre år, altid lyttet pænt ved borgermøder - men intet er ændret. Lokalplanen siger 95 boliger og de fleste i 2 etager, heraf 7 fyrtårne i 8,5 meters højde, så meget for at politikerne lytter til borgerne.

Jeg er flink, hvis jeg siger at der kun kommer +300 nye boliger de næste par år (nok nærmere +400). Politikerne har besluttet at 70% af disse boliger skal være boliger til fællesskaber. Men hvad med de 33% lokale seniorer, hvoraf mange ønsker en ny mindre seniorvenlig andelsbolig (uden trapper), dem er man tilsyneladende ligeglade med?

Trafiksikkerheden for vore børn og trafikintensiteten i hele Lejre-Allerslev området er der ikke gjort noget ved - andet end et par trafiklys og 40 km henstillingstavler. Når disse +300 biler skal til indkøb og institutioner, hvad så i specielt Bygaden? Hvem tør dog lade sit barn gå til købmanden eller på biblioteket?

Grundejerforeningen har løbende deltaget i dialogen og indsender naturligvis endnu engang, underbyggende indsigelse inden den 23. maj (se på degnejorden.dk og lejreby.dk).

Men kære andre grundejerforeninger og borgere, vi er kun 1 indsigelse (selv om vi repræsenterer 100 medlemmer) - så please gør jeres stemme gældende og indsend jeres indsigelser til kommunen (plan@lejre.dk) inden torsdag den 23. maj, så har vi måske en chance for, at området bliver mindre dominerende samt grønnere og et sted vi gerne vil gå en tur igennem.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk