9. august 2020
Ledreborg Slot er med i en ny guide som interesseorganisationen Historiske Huse står bag. Foto: Historiske Huse.
gallery icon

Se billedserie

Ledreborg Slot er med i en ny guide som interesseorganisationen Historiske Huse står bag. Foto: Historiske Huse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks smukkeste: Tadre Mølle og Ledreborg med i ny guide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks smukkeste: Tadre Mølle og Ledreborg med i ny guide
Opdateret 10. juli 2020 kl. 08:47
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. juli 2020 kl. 11:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tadre og Lejre: De er begge tidligere nomineret til henholdsvis Danmarks smukkeste herregård og Danmarks smukkeste vandmølle. Nu er Ledreborg Slot og Tadre Mølle så blevet indlemmet i guiden "Danmarks Smukkeste Steder", som interesseorganisationen Historiske Huse netop har udgivet.

I guiden, der lister 20 af de smukkeste steder og seværdigheder over hele landet, er slottet og møllen nævnt side om side med blandt andre Kragerup Gods og bornholmerkøbstaden Svaneke.

Udflugtsmålene i den nye guide er nøje udvalgt blandt 110 vindere og nominerede kandidater i en række skønhedskonkurrencer for historiske bygninger og miljøer med titlen "Danmarks Smukkeste," som Historiske Huse har stået bag siden 2011.

- Vi har været i en ekstraordinær situation på grund af Corona, hvor mange har tilbragt flere timer end normalt i den danske natur. Så måske er det også denne sommer, man skal opleve nogle af de mange kulturhistoriske vidnesbyrd om danmarkshistorien, der ligger strøet ud over hele landet, siger Birthe Iuel, præsident for Historiske Huse i en pressemeddelelse.

Arbejder for kulturarv
Historiske Huse er en interesseorganisation, der arbejder for at skaffe ejerne af de bevaringsværdige og fredede bygninger juridiske og økonomiske forhold, så de nemmere kan bevare deres hus og dermed en væsentlig del af Danmarks kulturarv. Historiske Huse arbejder samtidig med at gøre bygningskultur til en folkesag via bred formidling, kampagner og konkurrencer.

- Siden 2011 har vi haft syv konkurrencer, hvor vi bl.a. har kåret Danmarks Smukkeste Landsby, Danmarks Smukkeste Købstad, Danmarks Smukkeste Herregård, Danmarks smukkeste Bondegård og sågar Danmarks Smukkeste Almene Boligbyggeri. Men 110 steder er langt mere end man kan nå på en sommerferie - og derfor har vi nu udvalgt 20 af de mest spektakulære og seværdige vindere eller nominerede til Danmarks Smukkeste gennem årene, siger Birthe Iuel.

"Et skulderklap"
De 20 seværdigheder og steder i guiden repræsenterer ifølge Historiske Huse værdifuld og uerstattelig men også truet kulturarv, som bygningernes ejere eller frivillige har lagt mange timers arbejde og knofedt i at bevare.

- Alle vindere og nominerede i Danmarks Smukkeste-konkurrencerne er steder og miljøer, som ikke kan genskabes, hvis først de forsvinder fra landkortet. Vi har skabt konkurrencen "Danmarks Smukkeste" inden for historiske bygninger og miljøer netop for at minde om de utrolige kulturmiljøer, vi har i landet, og for at give et skulderklap til alle dem, der er med til at bevare disse steder. Konkurrencerne har været med til at skabe opmærksomhed, interesse og en kæmpemæssig lokal stolthed, og med guiden håber vi, at endnu flere danskere vil unde sig selv en eller flere af de særlige kulturoplevelser, som kun fås i Danmark," siger Birthe Iuel.

Se hele guiden på www.historiskehuse.dk

Tip os


mcred@sn.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk