25. september 2021
Danmarks bedste sportsdansere gæster Hvalsø i midten af august måned. Foto: Colourbox.
Danmarks bedste sportsdansere gæster Hvalsø i midten af august måned. Foto: Colourbox.
Foto: sportpoint
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks bedste dansere duellerer i lokal hal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks bedste dansere duellerer i lokal hal
Opdateret 29. juli 2021 kl. 13:23
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 28. juli 2021 kl. 15:48
Af Holger Vincents

I en tidligere version af artiklen fremgik det, at DM i sportsdans aldrig tidligere har været afholdt uden for Storkøbenhavn. Det er ikke korrekt. Stævnet har tidligere gæstet både Møn og Jylland.
Det fremgik samtidig at DJ Maksy er svensk. Han er imidlertid fra Talinn i Estland.

Hvalsø: Sidste år stak coronavirus en kæp i hjulet på DM i sportsdans i Hvalsø, inden deltagerne overhovedet havde nået at tæmme lokkerne og hoppe i de farvestrålende konkurrencekjoler.

Sådan går det ikke i år, hvor Danmarks dygtigste dansere med noget nær statsgaranti får lov til at indtage gulvet i stationsbyen. Det sker i weekenden den 14.-15. august i Hvalsø Hallerne.

- Danserne har glædet sig rigtig meget til at komme i gang igen. Det man skal huske på er, at de lægger 20 timer i træningslokalet hver uge, og nu har de gennem halvandet år skulle holde dampen oppe uden at kunne tage til store turneringer, fortæller 47-årige Dennis Matthiesen, bestyrelsesmedlem i foreningen Dans Gør En Forskel, der i samarbejde med Sportsdanserforeningen KAF står bag 'Danmarksmesterskaberne 2021 i Standard, Latin og 10-dans'.

Et stævne der med få undtagelser aldrig har været afholdt uden for Storkøbenhavn, men altså nu skal forsøge at kickstarte dansefeberen i Lejre Kommune oven på en langvarig coronakrise.

Danmarks bedste på gulvet

Henover de to konkurrencedage i midten af august skal par i alle aldre forsøge at kæmpe sig op på medaljeskamlen.

- Det er helt fra børnerækkerne og så op til seniorer. Fælles for dem er, at de er blandt de bedste dansere, vi har herhjemme, i deres respektive klasser, fortæller Dennis Matthiesen, der bor i St. Merløse og selv er far til en datter, der skal iføre sig danseskoene om godt to uger.

Han tilføjer, at flere af de dansere, der stiller til start ved det kommende DM, er i top 20 på verdensplan.

Det er ligeledes en række topdommere fra hele Europa, der bliver fløjet ind for at uddele karakterer til kombattanterne, mens den estiske DJ Maksy er hyret til at levere lydsporet til konkurrencen.

Billetter sat til salg

Billetterne til DM 2021 er i skrivende stund netop sat til salg på dmdans.dk. Og fra Dans Gør En Forskel lyder det da også, at opbakning på lægterne er altafgørende for det kommende mesterskab. Ifølge Dennis Matthiesen lyder målsætningen på 500 feststemte publikummer i den lokale hal.

- Et DM er altid specielt, og det her bliver den første store turnering herhjemme med tilskuere i lang tid, siger han og fortsætter:

- Det betyder enormt meget, at der er publikum på. Flere dansere fortæller om, hvordan det ikke giver mening at gennemføre turneringer på det her niveau i en tom hal. Dans er en publikumssport ud over det sædvanlige, så vi håber, at mange møder op.

Dennis Matthiesen understreger, at alle eventuelle coronarestriktioner og anvisninger fra myndighederne vil blive overholdt.

Se mere om det kommende DM, der er stablet på benene med støtte fra blandt andre SuperBrugsen Hvalsø, EDC Hvalsø og Hvalsø Apotek, på dmdans.dk

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk