19. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vejsag truer handicappede unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vejsag truer handicappede unge
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 04. december 2019 kl. 11:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Bofællesskabet Cecilie Marie, beboere, forældre, pårørende, Cecilie Marie Vej i Hvalsø

Hvalsø: På borgermødet på Hvalsø skole den 23. september blev vejføringen til Hyllegårdsområdet debatteret.

Det var tydeligt, at der blandt mange er stor frustration over, at kommunen har iværksat en historisk stor boligudbygning af Hvalsø uden først at have en endelig plan for adgangsvej til

området.
Nu tyder meget på, at kommunen vil ofre hensynet til beboerne på Bofællesskabet Cecilie Marie og føre vejen tæt forbi boligerne, hvilket truer beboerne på deres eksistens.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) meddelte i Lejre Lokalavis den 21. maj pludseligt og "ud af det blå", at man nu havde aftalt et nyt vejforløb som alternativ til vejen gennem Den Grønne Kile. Dette var sket eksklusivt med Hyllegård Udvikling, der vil føre adgangsvejen til Hyllegårdsudstykningen fra Åsen og gennem det smalle grønne område mellem Cecilie Marie og skydebanen.

Cecilie Marie har på et efterfølgende møde overfor borgmesteren og hans vejforvaltning præciseret, at en sådan vejføring tæt forbi Cecilie Marie vil være helt ødelæggende for vores udsatte beboere. De har vidtgående udviklingshandicap, der kræver rolige, trygge og forudsigelige omgivelser for at kunne eksistere. En vej tæt forbi deres lejligheder, vil for mange beboere betyde, at de ikke fortsat kan bo i deres eget hjem.

Rolige, trygge og forudsigelige omgivelser var netop helt grundlæggende forudsætninger for opførelsen af Cecilie Marie. Det var således først efter et klart tilsagn fra borgmester Carsten Rasmussen om, at der ikke skulle anlægges en vej mellem Cecilie Marie og skydebanen, at Fonden Mariehusene iværksatte opførelsen af Cecilie Marie tidligt i 2017.

Dette skete tillige med støtte i beskrivelsen af adgangsvej til Hyllegården i den af byrådet vedtagne lokalplan LK-34. Meget naturligt har Cecilie Marie efterfølgende særligt tiltrukket unge, for hvem disse forudsætninger er helt afgørende for, at de kan flytte fra deres forældre og i eget hjem.

Vi er fortvivlede i en grad, så det er svært at finde ord for det. Alle interessenter i området har nu i fire år været bevidst om, at vejen gennem Den Grønne Kile ville blive anlagt, når klagen i Planklagenævnet var afgjort. Alle har således planlagt deres projekter på den baggrund.

Til mødet på Hvalsø skole den 23. september forlød det nu pludselig fra kommunen, at man ville åbne for en helt ny proces for en vej til Hyllegårdsudstykningen. Hvorfor dog det? Det er rystende at skulle imødese endnu en forhalelse af planerne. Der er i processen med kommunen bragt flere alternative vejføringer i spil. Her er der gode alternativer. Herunder et forslag som interessenterne i området alle kan acceptere.

Vi vil på Cecilie Marie rette en indtrængende appel til alle borgere i Hvalsø, og særligt byrådets medlemmer, på hvem der hviler et særligt ansvar om at bakke op omkring, at der af mange mulige vejføringer til Hyllegårdsudstykningen undgås en vejføring forbi Cecilie Marie. Det er der rig mulighed for.

Vi på Cecilie Marie må kunne forvente, at hvis ikke der kan findes en vejføring som alle interessenter i området kan acceptere, så må man anstændigvis gennemføre vejen gennem Den Grønne Kile som planlagt og vedtaget af byrådet selv. I modsatte fald vil byens allersvageste og udsatte unge, nemlig beboerne på Cecilie Marie, blive svigtet i en grad, som ingen mennesker kan forsvare.

Tip os


mcred@sn.dk

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk