21. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svineindustri plager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svineindustri plager
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. april 2019 kl. 13:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karin Pouret-Frydendahl Tingerupvej 15. Tingerup 433 Hvalsø

TINGERUP: I facebook-gruppen "Politik i Holbæk kommune" foregår en yderst livlig debat med mange indlæg angående biogas, svineindustri, miljø og helbred på grund af gylle-og udluftningsstank fra den omfattende svineindustri i kommunen.

Helbred og livskvalitet påvirkes i høj grad, lige her omkring Tingerup påvirkes nogle beboere i en sådan grad, at de får hovedpine og diarré blot på grund af udluftningsstanken året rundt og ikke kun som nu, hvor hele vores område plages af ulidelig stank på grund af gyllespredning på de omgivende marker.

Flere er ofte nødt til at forlade deres hjem for at undgå generne og finde frisk luft.

Det kan da ikke være rimeligt?

Efter over 30 års klager, møder med kommunen, læserbreve med videre gør kommunen stadig ingenting, heller ikke med det socialdemokratiske flertal, som vi håbede på.

Tværtimod, nu har kommunen godkendt nok en udvidelse af svineproduktion i Bårup, en svineindustri ejet af samme familie, som i årtier har forpestet vores liv i Tingerup og omegn. Så bliver der mere gylle til biogasanlægget i Snævre.

Jeg er tilbøjelig til at give flere meningstilkendegivende borgere i facebook-gruppen ret i, at vores nye borgmester ikke magter at løse kommunens grønne omstillingsproblemer, og at hendes ambitioner om reel kontakt med og forståelse for borgerne, blandt andet ved udflytning af sit kontor til forskellige områder, er mislykket, samt at hun kun i gruppen har svaret på rosende omtale. Hun har ikke været interesseret i at flytte sit kontor til Tingerup, trods opfordringer, af en eller anden "uforståelig" grund.

Biogasanlæg i Snævre er til gene for mange borgere og med utrolig mange vedvarende protester fra berørte beboere, gør åbenbart heller ikke synderligt indtryk på politikerne.

I hvert fald i gruppen "Politik i Holbæk kommune" hører man meget sjældent et "pip" fra de kommunale politikere, og når man skriver til dem får man ikke svar.

Hvor bliver kommunikationen og nærheden mellem de folkevalgte og borgerne af?

Der er en enorm afstand med manglende interesse for og tilkendegivelser af meninger og holdninger angående borgernes problemer og klagepunkter fra kommunens side.

For ikke at tale om konkrete, aktive tiltag til ændringer og forbedringer fra dennes side - de er ikkeeksisterende.

Er det demokrati?

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk