21. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nej, ny ledelsesstruktur er ikke et spareprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nej, ny ledelsesstruktur er ikke et spareprojekt
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. september 2019 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Tina Mandrup, medlem af Kommunalbestyrelsen og Økonomiudvalget, gruppeformand for Venstre

Lejre Kommune: Kære Marie Gravesen, formand for områdebestyrelsen i Område B. Det er ganske enkelt ikke korrekt, når du i et indlæg i Lejre Lokalavis d. 27/8 '19, skriver, at jeg i et tidligere indlæg i avisen vedrørende kommunens økonomiske situation, fremhæver den nye organisering på dagtilbudsområdet som et middel til besparelser. Det, jeg skriver, er, at med en ændret ledelsesstruktur, forventer vi, at der vil være positive afledte effekter, som vil kunne nedbringe sygefraværet. Ved lavere sygefravær får man bedre kvalitet i kerneopgaven og dét, er det vigtige - og ja, så vil der også være penge sparet.

Men det er ikke det, der driver det politiske ønske om en ændret struktur. Målet, med at have en leder på hver institution, er, at lederen råder over institutionens økonomi, at lederen har det direkte personaleansvar, at lederen er tilgængelig for medarbejdere og forældre, og i samarbejde med bestyrelsen sætter lederen den pædagogiske retning for institutionen.

Lad mig med et eksempel slå det helt fast, at dette ikke er en "spareøvelse". Hver institution får deres eget rammebudget, hvilket betyder, at de stort set kan anvende deres penge, som det passer bedst i den enkelte institution. Eksempelvis vil et målrettet arbejde med at skabe god trivsel for institutionens ansatte have en afledt effekt på det pædagogiske arbejde med børnene - mere kvalitet i dagligdagen for de små.

Samtidig vil lave udgifter til vikarer give luft i økonomien til aktiviteter og anskaffelser rettet mod børnene. For penge sparet på sygefravær skal naturligvis ikke afleveres i en fælleskasse på rådhuset - nej, de penge bliver på institutionens budget.

Jo bedre den enkelte institution ledes, des mere vil kvalitet vil vi få for pengene - det er dét, der er sagens kerne i den form for omstruktureringer.

Med dette indlæg håber jeg, at det står helt klart, at den nye ledelsesstruktur i vores dagtilbud på ingen måde er et spareprojekt. Det er alene ønsket om et godt institutionsliv for børnene, der driver os i Venstre til at gå ind i en strukturændring.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk