27. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lejre " skraber " bunden igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lejre " skraber " bunden igen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. september 2019 kl. 08:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Lars Kimer Mortensen, formand Venstre i Lejre.

LEJRE KOMMUNE: Dansk Industris Erhvervsklima analyse for 2019 er lige udkommet, og her ligger Lejre igen i bunden som nr. 86 af 93 kommuner - 2 pladser dårligere end sidste år.

Det betaler sig at have et godt erhvervsklima. Det giver øget fremdrift i virksomhederne, flere private arbejdspladser og flere midler til at øge den offentlige velfærd. Derfor skal vi ligge væsentligt højere i denne analyse, og det kan også lade sig gøre med en målrettet erhvervspolitik.

Analysen omhandler 10 områder, og her er vi blevet dårligere på de 7 og kun forbedret os på 3.

Vi er rigtig dårlige på, overordnet vurdering af erhvervsvenlighed, kommunal sagsbehandling, fysiske rammer, information og dialog med kommunen og infrastruktur og transport. Disse områder burde da ikke være så vanskelige at forbedre?

Jeg kan kun opfordre til, at vores politikere, måske udvalget for erhverv og turisme, arbejder med disse områder og sørger for, at vi får markante forbedringer til næste års analyse.

Af positive ting kan nævnes, at vi har forbedret os på området, brug af private leverandører hvor vi nu er nr. 59 og området, kommunens image hvor vi er nr. 58.

På spørgsmålet til virksomhederne i Lejre, om man vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i Lejre, svarer 48 procent sikkert, 28 procent måske og 24 procent bestemt ikke.

Dette må vi ku' gøre bedre?

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk