19. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Halfester i Ejby giver problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Halfester i Ejby giver problemer
Opdateret 10. december 2019 kl. 10:55
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 07. december 2019 kl. 10:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kirsten Damm, Bramsnæs Gymnastik og Fitness

arrow Læs også: DEBAT: Svar til Damm

Ejby: Undertegnede har tidligere i læserbrev fra juni måned beskrevet de genvordigheder vi i Bramsnæs Gym og Fitness bliver udsat for, når unge mennesker på forskellig vis "bryder ind" i Bramsnæsvighallen lørdag aften for at holde fest. I september skete det igen: svineri i hallen af tomme øldåser med mere, et spritnyt betræk til nedspringsmåtte ødelagt (5.000 kroner), og oven i hatten en ung gut, der lå og sov brandert ud.

Jeg sendte efterfølgende mit læserbrev til samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer. Borgmesteren svarede mig, at han havde bedt administrationen indkalde til møde med diverse halbrugere, så vi sammen kunne finde en løsning på problemet. Ved mødet den 7. oktober var administrationen repræsenteret af centerchefen for Kultur & Fritid og yderligere en medarbejder. Derudover var brugerrådets formand, en SSP-medarbejder samt tre repræsentanter for idrætsforeninger i Ejby til stede (bl.a. undertegnede).

Om det havde været nødvendigt at holde møde, kan diskuteres, for det virkede som om løsningen på problemet var givet på forhånd af centerchefen: De unge skal bare have en nøgle, så de selv kan komme ind uden at bryde døre op. Kommunen stiller bolde med mere til rådighed, så de har noget at lege med, og der bliver også stillet rengøringsremedier til rådighed, så de unge selv kan rydde op og gøre rent efter sig. Desuden skal der sættes overvågningskameraer op samt skilte med orientering om, at der bliver filmet efter kl. 22. I skrivende stund er der ikke sat kameraer op, men en fint udstyret rengøringsvogn står i et aflåst rum.

Ingen af de øvrige mødedeltagere syntes, at dette var en brugbar løsning, men sådan blev det. Argumentet var, at det jo er "Vores sted", og alle skal kunne bruge de kommunale faciliteter. Forslag om at halpersonale og brandvæsen-rundering i weekender kunne have en præventiv virkning, ville muligvis blive overvejet. Men seks kameraer er nok billigere.

Lørdag aften/nat den 23. november var der besøg igen, og udover det sædvanlige roderi var der så denne gang sat en stortrampolin op i hallen. I foreningsregi bliver den kun brugt, hvis der er en certificeret instruktør til stede, og der er forskellige sikkerhedsregler, som skal overholdes. Her har man bare sprunget uden instruktør-overvågning - muligvis alkoholpåvirket - og med risiko for at falde ned på halgulvet og brække arme/ben/nakke/ryg. Hvem har ansvaret, hvis nogen kommer alvorligt til skade? Trampolinen står i et aflåst redskabsrum, men det er tilsyneladende med kommunal billigelse, at de unge mennesker overhovedet befinder sig i hallen.

Tip os


mcred@sn.dk

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk