13. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Farten skal ned på Hornsherredvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Farten skal ned på Hornsherredvejen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 26. april 2019 kl. 10:26

Per Wigandt Jørgensen på vegne af mange Lyndby-borgere

LYNDBY: Hornsherredvejen har gennem mange år været et emne som kommunen skullet tage stilling til og for en del år siden fik man bevilling/godkendt en omfartsvej, som skulle skåne de mange beboere i Lyndby sommerhusområde ved købmanden, Lyndby by, Lyndby Strand, Strandlund og op til Sæby. Intet er sket, der har været mange ulykker, ja sågar med dødelig udgang har vi været vidner til.

For 2-3 år siden blev to motorcyklister fløjet med lægehelikopter, efter de havde kørt alt for stærkt gennem Lyndby. På vej nordpå ramte de en bilist og kom meget alvorligt til skade. Der er fartbegrænsning på 60 flere steder og gennem Lyndby og Sæby 50 og 40, men det har desværre ikke hjulpet.

Der er også mange store lastbiler som suser gennem byerne uden at sætte farten ned, det er en meget alvorlig sag. Fordi en stor fuldt læsset lastbil med en fart på 80-90 km i timen skal bruge op til 110 meter for at bremse ned. Vi har skolebussen som henter børnene om morgenen og aflevere dem igen senere på dagen, det foregår på den ene side af Hornsherredvej. Her skal børnene gå over Hornsherredvej for at nå bussen. Det er med livet som indsats. Vi forstår ikke hvorfor politikerne endnu ikke er gået ind i denne sag.

Skal der endnu et lig på bordet før der sker noget?

Det sker alt for tit, at nogle fartglade bilister tror det er en motorvej. Vi har målt op til 160 km i timen gennem Lyndby, der hvor man kun må køre 50. Der er en fartmåler ude ved Lyndby strand, den kan måle op til 99 km i timen. Står man og betragter standeren, ja så oplever man ofte at den viser - -, når en bil kører over de 99, så kan standeren ikke vise tallet og så kommer der - - de to tegn. Her må man kun køre 60. Alligevel bliver der kørt overdrevent stærkt på denne strækning.

Det er meget trist at folk ikke tager hensyn til de mange beboer ud til vejen og man kan undres over, at de ikke tænker på sig selv, hvis det skulle går galt. Et barn der løber ud på vejen eller en bil der bakker du, de har ikke en chance for at undvige. Vi har talt med flere beboere langs Hornsherredvej og de er bange for at kører ud af deres egen indkørsel, nogle endda meget bange.

For at blive hørt i Kommunen kan man komme med forslag på www.lejre.dk/politik/stil-dit-forslag under trafik og sikkerhed. Her har vi lagt tre forslag ud. Men problemet er, at kommunen kun tager det alvorligt, hvis vi kan samle 650 underskrifter. Det er faktisk flere personlige stemmer end de fleste af vores politiker har fået ved sidste kommunalvalg. Det kan ikke være rigtigt. Har hørt, at det vidst nok kun er 4-5 politikere som har opnået så mange personlige stemmer i Lejre Kommune. Det er da tankevækkende.

Vi beder alle i Lejre kommune, også jer der ikke bor ved Hornsherredvej om at gå ind og stemme på www.lejre.dk/politik/stil-dit-forslag under trafik og sikkerhed. Vi har tre forslag:

1. Begrænsning af lastvognstrafik på hornsherredvej.

2. Bump/hastighedsbegrænsning gennem Lyndby.

3. Fartbegrænsning på 50 km/t på Hornsherredvej langs Lyndby Strand

Der er også lagt andre gode trafikforslag ind, og dem må i naturligvis meget gerne bakke op om.

Man må godt stemme på alle tre eller flere forslag og alle i husstanden der er over 15 år må stemme. Så stem for os alle sammen, måske kan vi nå de 650 stemmer der skal til på flere forslag.

Hvis der ikke sker noget fra kommunens side, vil vi gå efter en politisk beslutning.

Det bliver helt klart et politisk emne ved næste valg, det er et løfte fra Lyndby borgerne.

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk