23. januar 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelpitstop klar ved Lejre Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelpitstop klar ved Lejre Museum
Opdateret 06. januar 2021 kl. 16:03
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 04. januar 2021 kl. 14:10
Af Tekst og foto: Tomas Skov

Lejre: Det er mildest talt ikke det bedste cykelvejr denne tirsdag formiddag, hvor en blygrå himmel hviler tungt over Gl. Lejre. I den stille støvregn er borgmester Carsten Rasmussen (S) alligevel mødt frem.

Dog ikke på cykel - men det er til gengæld Ivan Mott (Ø), som ikke vil forpasse chancen til at se det nye cykel-pitstop ved Lejre Museum blive indviet. Her kan flade cyklister på Skjoldungestien fremover få luft - såvel i lungerne som i de halvflade cykelslanger.

- Vi skal huske at give os tid ind imellem, fx med en cykeltur ud i det dejlige landskab i Lejre Kommune. Det kan være dér, vi lader op - alene eller sammen. Herfra kan jeg køre videre gennem Lejre og Gevninge, eller jeg kan fortsætte ad den nye Istidsrute, fabulerede borgmesteren.

Tænder cykelglæden

Det nye pitstop er fremstillet af Lejre-virksomheden Smede Design. På siden af metalstanderen, der har fået plads ud for Lejre Museum findes en stor knap, der aktiverer pumpen, ligesom der hænger et værktøjssæt, så de mest påtrængende mekaniske udfordringer kan løses på stedet.

Der findes allerede et tilsvarende pitstop ved Herslev Strand, og det tredje af slagsen er planlagt til at stå ved Super Brugsen i Hvalsø.

- Et pitstop er en investering, som er nødvendig for at kunne klare hele turen. Her kan cyklen pumpes og vanddunken fyldes. Forhåbentlig kan sådan et pitstop tænde glæden ved at cykle for unge og gamle. Og så giver vi jo også klimaet en lille hånd, hver gang vi tager cyklen i stedet for bilen. Benny Andersen sagde det: 'Verden venter ikke. Der er ingen tid at spilde. Det er nu eller aldrig'. Så lad os råbe hurra for det nye pitstop, sluttede Carsten Rasmussen.

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk