1. december 2020
Carsten Rasmussen (S) opfordrer til omtanke efter en stigning i antallet af smittede med Covid-19 i Lejre Kommune. Arkivfoto: Peter Andersen.
Carsten Rasmussen (S) opfordrer til omtanke efter en stigning i antallet af smittede med Covid-19 i Lejre Kommune. Arkivfoto: Peter Andersen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Covid-19-smitten stiger i Lejre Kommune: Borgmester opfordrer til omtanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Covid-19-smitten stiger i Lejre Kommune: Borgmester opfordrer til omtanke
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 31. juli 2020 kl. 10:02

Lejre Kommune: Flere end 10 borgere i Lejre Kommune har den sidste uge fået konstateret Covid-19. Derfor opfordrer borgmester Carsten Rasmussen (S) nu borgerne til at fortsætte de gode vaner med afstand og håndhygiejne.

- Vi er blevet kontaktet af Sundhedsstyrelsen, fordi vi på en uge har haft flere end 10 smittetilfælde pr. 100.000 borgere. Det er klart, at det i Lejre Kommune drejer sig om ganske få personer. Men det er alligevel en påmindelse om, at corona-virussen stadig findes i samfundet. Derfor håber jeg, at alle vil holde fast i de gode vaner, vi har tillagt os de seneste måneder, siger Carsten Rasmussen i en pressemeddelelse.

Statens Seruminstitut opgør løbende smittetallet i hele landet. På det Danmarkskort, der blev offentliggjort torsdag, var Lejre Kommune farvet orange, hvilket indikerer, at antallet af nye smittetilfælde ligger på 10 - 19 ud af 100.000 borgere. Fredag morgen havde Statens Seruminstitut dog igen nedgraderet kommunen til mellem 1-9 nye smittede

- Vi har jo set i andre dele af landet, hvordan virussen på kort tid kan sprede sig til mange mennesker. I Lejre Kommune har vi foreløbig været forskånet, og det skyldes blandt andet, at vi som helhed har været gode til at efterleve myndighedernes anbefalinger om f.eks. at spritte hænder og holde afstand. Der er nok en risiko for, at nogle glemmer anbefalingerne, når sommerferien slutter, og vi vender tilbage til hverdagen. Derfor vil jeg gerne appellere til, at vi bliver ved med at passe på os selv og hinanden. For selv om mange ikke bliver rigtig syge, hvis de bliver smittet, så har vi jo nogle sårbare borgere, som vil være meget udsatte, hvis de får Covid-19, understreger Carsten Rasmussen.

Siden corona-virussen kom til Danmark, er i alt 246 af Lejre Kommunes ca. 28.000 borgere blevet testet positive for Covid-19. Tallene løbende og kan findes på hjemmesiden for Statens Seruminstituts hjemmeside.

Tip os


mcred@sn.dk

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk