15. maj 2021
Børnehuset Lærkereden ved Øm har siden onsdag været lukket ned på grund af et udbrud med coronavirus.
Børnehuset Lærkereden ved Øm har siden onsdag været lukket ned på grund af et udbrud med coronavirus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronavirus lukker børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronavirus lukker børnehave
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. marts 2021 kl. 10:28
Af Holger Vincents

Øm: 11 tilfælde af coronavirus blandt børn og ansatte er der foreløbigt konstateret i Børnehuset Lærkereden ved Øm, og det har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at lukke daginstitutionen midlertidigt.

Det oplyser Lejre Kommune på sin hjemmeside, hvor det også fremgår, at der er tale om seks smittede medarbejdere og fem børn.

Lærkereden har holdt lukket siden i onsdags. En beslutning der blev truffet tirsdag, efter tre medarbejdere og ét barn på daværende tidspunkt havde afleveret positive coronaprøver.

I første omgang var planen, at daginstitutionen skulle genåbne torsdag, men da yderligere to medarbejdere og et barn blev konstateret smittet, samtidig med at ingen af de hjemsendte pædagoger kunne fremvise de fornødne to negative pcr-tests, blev åbningen udskudt.

Mediecentret har været i kontakt med Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S), der i skrivende stund ikke har et bud på, hvornår Lærkereden kan genåbne.

Indtil for få uger siden var det kommunerne, der afgjorde, hvornår daginstitutioner og skoler skulle lukkes i forbindelse med Covid-19-udbrud. Det blev imidlertid ændret ved vedtagelsen af den nye epidemilov, så opgaven n nu ligger hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk