27. september 2020
- Man kan ikke leve af det her uden sponsorer. Showindtægter alene gør det ikke, så derfor leder jeg p.t. både efter en hovedsponsor og mindre sponsorer. Så enhver henvendelse fra interesserede, er yderst velkommen, smiler Christian Westh fra haven i Kirke Såby.
gallery icon

Se billedserie

- Man kan ikke leve af det her uden sponsorer. Showindtægter alene gør det ikke, så derfor leder jeg p.t. både efter en hovedsponsor og mindre sponsorer. Så enhver henvendelse fra interesserede, er yderst velkommen, smiler Christian Westh fra haven i Kirke Såby.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Christian svæver mellem liv og død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian svæver mellem liv og død
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. august 2020 kl. 10:05
Af Tomas Skov

- Der er kontant afregning, når det går galt, siger den 23-årige Freestyle Motocross-atlet, Christian Westh fra hjemmet i Kirke Såby.

Den unge adrenalinjæger taler af smertefuld erfaring, for han startede sin karriere inden for den farefulde showsport FMX med en skade, der varede fire måneder.

Av min arm

En af disciplinerne inden for Freestyle Motocross er at flyve en distance på 21 meter i en højde af 10-13 meter, hvorefter køreren i bedste fald lander korrekt på rampen på den anden side. Det koster naturligvis tid og kræfter, før den sidder i skabet. Og i mange tilfælde også en del smerte.

- I første forsøg trykkede jeg en ryghvirvel. Anden gang fløj jeg seks meter længere end landingsrampen, og landede på den flade jord. Det gør nas - min arm brækkede tre steder og min ankel to steder. Tredje gang lykkedes det heldigvis, fortæller Christian Westh.

Bidt af fare

Christian Westh har kørt motocross siden han var fire år gammel, men i 2018 blev han så bidt af Freestyle Motocross, at han fokuserede ensidigt på denne dragende opvisnings-sport. I dag er han den 3. bedste i landet efter kollegerne Alex Porsing og Kevin Rahbek.

Christian Westh kørte lørdag det sidste af fire shows i Cirkusland Slagelse, og han havde egentlig skrevet kontrakt på 185 forestillinger med Cirkus Arena i løbet af foråret - indtil corona lukkede alting ned. Heldigvis forventer showkøreren at gennemføre planen næste år i stedet.

Mellem liv og død

Det er ikke meget idé i at træne hjemme i haven, så omtrent hver anden uge drager Christian Westh til Herning, hvor vennen og team-kollegaen Alex Porsing har alle træningsfaciliteterne på sine forældres gård.

I de mellemliggende perioder nyder Christian Westh livet og vennerne omkring Kirke Såby. Og så træner han på andre måder for at holde både hoved og fysik skarp til de altafgørende øjeblikke, når han lander efter en lang flyvning gennem luften.

- Der ligger meget træning bag - men det er en kæmpe tilfredshedsfølelse, når det lykkes, og det gør det som regel. Jeg elsker adrenalinkicket, og så kan jeg godt lide følelsen af at svæve mellem liv og død, siger han.

Tip os


mcred@sn.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk