30. marts 2020
Direktør Kim Kanstrup, Superbrugsen i Hvalsø og udviklingsdirektør Thomas Nielsen fra firmaet Becker/Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Direktør Kim Kanstrup, Superbrugsen i Hvalsø og udviklingsdirektør Thomas Nielsen fra firmaet Becker/Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byudvikling i Hvalsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byudvikling i Hvalsø

Superbrugsen i Hvalsø bliver bygherre på et stort projekt med butikker, boliger, små torve og parkeringspladser – et løft i byen, der kan betyde arbejdspladser og øgede huspriser

Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. januar 2013 kl. 09:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver små torve, nye forretninger, plads til boliger på første sal, finurlige kroge og arkader, hvis ønskedrømmen om en byfornyelse bliver aktuelt.
Det kræver, at en del huse, som Brugsen ejer, vil blive revet ned og nyt bygget op. Det drejer bl.a. om Hovedgaden 22, 24 og 26
Lokalplaner og høringer er anslået at ville vare et år og hvis det falder på plads, vil de første spadestik blive taget til det nye byggeri i 2014 med en forventet byggeperiode på to år og lokalplansændringer og høringer vil vare et år
Kim Kanstrup anfører, at det kan betyde 80-100 arbejdspladser, hvis projektet bliver aktuelt. Og selv om der formodentlig er visse arbejdsløse i Hvalsø, ligger byens indkomst i den højere ende af skalaen – og man kan derfor forvente øget handel i flere butikker.

Huspriserne vil stige

Selv om ikke alle vil tilslutte sig byfornyelsen, er der dog glæde for husejerne at spore.
Tidligere erfaringer viser nemlig, at huspriserne stiger, desto flere butikker byen har og med denne udvidelse af butikker, kan der blive tale om fem nye butikker, der kommer til at ligge i nye bygninger. Det vil alt andet lige give et løft til bymidten, der lider under gamle udslidte og tomme huse.

Ønskelig udvikling

Ønsket er, at hele byen en dag kommer til at hænge fornuftigt sammen med veje, der er farbare og fremkommelige, med sivegader, der forhindrer racerkørsel på skolevejen og parkeringspladser.

Godt for det øvrige erhvervsliv

Superbrugsen har bedt firmaet Becker/Nielsen fra Roskilde med udviklingsdirektør Thomas Nielsen om at udarbejde en rapport, der beskriver, at der ligger et uudnyttet potentiale i at videreudvikle det succesfulde handelsliv omkring Superbrugsen, samt at skabe en øget fornemmelse for bymidte i Hvalsø. Derved skabet et nyt attraktivt bycentrum, der kan fungere som byens hjerte.
Denne intensivering af by og blanding af funktioner giver mulighed for at sikre liv henover døgnet.

Multifunktionelt torv

Den nye bymidte kan fungere som et multifunktionelt torv, der vil kunne huse alt fra markedsdage til musik og foreningsarrangementer.
Desuden integreres en række solrige pladser og strøg, der indbyder til ophold.

Helhedsplan

Byggeriet skal forbindes til Hvalsø hovedgade samt Søvej via en række passager. Parkering placeres i byggeriets yderkant i forbindelse med de to store dagligvareforretninger (Superbrugsen og Fakta).

Fakta

Der bor i alt ca. 26.800 personer i Lejre kommune. Alene i Hvalsø forventes befolkningstallet at stige ca. 6% til 5.400 i 2021, men det samlede befolkningstal forventes at falde knap 2% i perioden 2011 til 2021 i hele kommunen.
Den gennemsnitlige husstandsindkomst i Lejre kommune ligger et godt stykke over landsgennemsnittet (ca. 460.000 kr.) I postdistrikt Hvalsø er den gennemsnitlige husstandsindkomst på 576.000 kr.
I Hvalsø var dagligvareforbruget ca 135 mio. kr. i 2011, hvilket forventes at stige ca. 9% i perioden til 2021.
I Hvalsø var udvalgsvareforbruget (beklædning, boligudstyr og øvrige udvalgsvarer) ca. 149 mio. kr. i 2011, hvilket forventes at stige ca 22% til 181 mio kr. i 2021.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk