15. april 2021
Maj-Britt Nielsen har netop åbnet Gårdkøkkenet, der serverer hjemmelavet take-away tre gange om ugen. Foto: Holger Vincents.
Maj-Britt Nielsen har netop åbnet Gårdkøkkenet, der serverer hjemmelavet take-away tre gange om ugen. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bypige åbner gårdkøkken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bypige åbner gårdkøkken
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 05. december 2019 kl. 12:09

Stestrup: Gederne hygger sig i stalden, mens ponyerne græsser i folden hos Maj-Britt Nielsen på Stestrupvej.

Her åbnede den 44-årige madmor for kort tid siden virksomheden Gårdkøkkenet, der foreløbig tilbyder hjemmelavet take-away tre aftener om ugen og luksussmørrebrød i weekenden.

"Jeg er sådan indrettet, at jeg tænker, det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt finde ud af", siger iværksætteren med et velkendt Pippi Langstrømpe-citat.

Selv om Maj-Britt Nielsen ikke er udstyret med en formel kokkeuddannelse, er hun langt fra ny i restaurationsbranchen. Den nyslåede iværksætter indledte sin karriere som opvasker på Restaurant Bøgely på Bakken, der den dag i dag fortsat ejes af Maj-Britt Nielsens moster og onkel. Siden dengang er niecen vendt tilbage til familieforetagenet af flere omgange.

"Jeg er på sin vis autodidakt i et køkken, men jeg har mange års erfaring", forklarer hun.

Drømmen om landet
I 2015 gik en livslang drøm i opfyldelse for den selvlærte kok, da hun sammen med sin kæreste købte gården i Stestrup og dermed endelig fik skiftet København ud med mere landlige omgivelser.

"Jeg er en landpige, der altid har boet i byen, og da vi kom herud, kunne vi se en masse muligheder, samtidig med at jeg fik mulighed for at have dyr, hvilket jeg altid ønsket mig", lyder det fra indehaveren af Gårdkøkkenet.

I foråret 2019 tog Maj-Britt Nielsen så det næste spring, da hun lagde et spørgeskema på Facebook for at undersøge, om der var stemning for et lokalt take-away-sted.

Første julefrokost
Det resulterede ifølge Maj-Britt Nielsen i godt 80 særdeles positive tilbagemeldinger, hvilket fik hende til at træffe beslutningen om at starte virksomhed sit eget køkken som omdrejningspunkt.

"Der har været en masse ting fra Fødevarestyrelsen, jeg har skullet sætte mig ind i, blandt andet sådan noget som egenkontrol. Men det lykkedes, for jeg er blevet godkendt", fortæller hun.

Med alle de nødvendige tilladelser på plads, var det så tid til Gårdkøkkenets første reelle styrkeprøve forrige fredag. Det lokale menighedsråd havde bestilt julefrokost, og den ordre udløste visse premierenerver hos Maj-Britt Nielsen.

"Jeg var da nervøs, men samtidig viste jeg, at de ting, jeg leverede, var i orden. Heldigvis fik jeg da også meget positive tilbagemeldinger. Det eneste der manglede var mit visitkort", fortæller hun.

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk