20. oktober 2021
Jane Johansen, indehaver af Solstrålen, melder om markant færre kunder, efter det storstilede arbejde i Hovedgaden er gået igang. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Jane Johansen, indehaver af Solstrålen, melder om markant færre kunder, efter det storstilede arbejde i Hovedgaden er gået igang. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Butikker hårdt ramt af vejarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butikker hårdt ramt af vejarbejde
Opdateret 22. september 2021 kl. 09:37
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 22. september 2021 kl. 09:12
Af Holger Vincents

Hvalsø: I godt halvanden måned har gravemaskinerne været i gang på Hovedgaden i Hvalsø, hvor nye fjernvarmerør skal i jorden, før en spritny belægning kan komme på plads.

Et arbejde der ikke er til at komme uden om. Så langt er butikkerne langs hovedfærdselsåren enige.

Men situationen giver samtidig anledning til stor frustration blandt indehaverne, for det midlertidige rod og ikke mindst ensretningen af trafikken får kunderne til at blive væk.

- Det er virkelig træls, siger Jane Johansen, indehaver af Solstrålen, der ligger på Hovedgaden tæt ved Hvalsø Kirke.

Hun oplever blandt andet, at de ellers så trofaste kunder fra St. Merløse og videre vest på bliver væk, efter ensretningen har lukket for trafikken fra Ny Ringstedvej. Og konsekvenserne er ikke til at overse, hvis man stikker hovedet ind i butikken, hvor det nu kun er Jane Johansen selv, der står klar bag disken i dagtimerne. Før fjernvarmearbejdet var de tre medarbejdere på arbejde.

Omsætningen har har Jane Johansen i skrivende stund ikke et præcist overblik over, lyder det, men situationen er alvorlig.

- Jeg kan godt have mine tvivl, om vi kan overleve, hvis ikke arbejdet er nogenlunde færdigt, når vi når til vores absolutte højsæson i november og december, siger Solstrålens ejer om de dystre udsigter.

- Kan ikke komme frem

En anden af de lokale butikker, der melder om markant mindre travlhed, efter transformationen af Hovedgaden er gået i gang, er Running Bagels på Søtorvet.

- Det har nærmest været fra den ene dag til den anden, fortæller Adem Harmanci, der sammen med sin far og bror står bag sandwichforetagenet, der døjer med en "betydelig" nedgang i omsætningen.

- Jeg har fuld forståelse for, at arbejdet skal laves, men jeg ville sådan ønske, at det kunne gå hurtigere, for det er helt tydeligt, at kunderne fravælger os, fordi de ikke kan komme frem eller har problemer med at parkere, siger han.

Helt så galt står det ikke til hos Josefine Mode på hjørnet af Hovedgaden og Søvej. Men der er forskel, fortæller Brit Beierholm.

- Generelt har kunderne været super gode og søde til at støtte os, men vi har oplevet at der har været mere stille om eftermiddagen, siden arbejdet gik i gang, fortæller indehaveren.

Hos Byens Optik Hvalsø kalder indehaver Jesper Sejr Pedersen generne for "hamrende irriterende", men siger samtidig, at beholdningen i kasseapparatet foreløbigt er upåvirket.

- Vi må lide for skønheden. Fjernvarmearbejdet er nødvendigt, og det bliver spændende med den nye hovedgade, siger han med et smil.

Også hos Strikkelyst på den anden side af gaden, følger man håndværkernes slid med sindsro.

- Kunderne kommer da ind og siger "sikke en stor tur", men jeg oplever ikke, at de bliver væk, siger ejer, Jette La Cour.

Solstrålen: Gerne hurtigere

Ifølge planen skal Hvalsø Kraftvarmeværks entreprenør have afsluttet arbejdet i uge 43, mens selve forvandlingen af Hovedgaden, som Lejre Kommune står i spidsen for, skal være fuldbragt omkring nytår.

Hos Solstrålen agter Jane Johansen at tage kontakt til Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) i håb om, at kommunen kan hjælpe med at fremskynde arbejdet og samtidig sikre en mere smidig løsning på trafiksituationen.

- Det ville virkelig være dejligt, hvis de kunne skynde sig og blive færdige til 1. november. Kunne håndværkerne eksempelvis ikke starte lidt tidligere og slutte lidt senere? lyder forslaget, fra Solstrålens ejer, der samtidig gerne ser ensretningen fra Ny Ringstedvej frem til indkørslen SuperBrugsen afskaffet.

- Det har rigtig store konsekvenser for os, der driver forretning, og jeg kan ikke se nogen grund til, at det skal være så besværligt, lyder det.

Tip os


mcred@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk