6. august 2020
Kim Kanstrup, uddeler og direktør i SuperBrugsen Hvalsø, kan afsløre, at Hvalsø Brugsforening og Jystrup Brugsforening barsler med en fusion. Arkivfoto: Tomas Skov.
Kim Kanstrup, uddeler og direktør i SuperBrugsen Hvalsø, kan afsløre, at Hvalsø Brugsforening og Jystrup Brugsforening barsler med en fusion. Arkivfoto: Tomas Skov.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brugsforeninger på vej mod fusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugsforeninger på vej mod fusion
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. juli 2020 kl. 05:38
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jystrup: Færre udgifter til administration og mere tid til kunderne og udviklingen af Dagli'Brugsen Jystrup.

Det er baggrunden for planerne om en snarlig fusion mellem brugsforeningerne i netop Jystrup og Hvalsø, der begge har over 100 år på bagen.

- Vi fik en henvendelse fra Jystrup Brugsforenings bestyrelse i foråret, og efterfølgende har vi så undersøgt mulighederne for at slå de to foreninger sammen, fortæller Kim Kanstrup, uddeler og direktør i SuperBrugsen Hvalsø.

Idéen med at indlemme Jystrup Brugsforening i Hvalsø Brugsforening er, ifølge Kim Kanstrup, at fritage medarbejderne i Dagli'Brugsen Jystrup fra en stor administrativ byrde, der i de senere år har sat butikkens økonomi under pres. Det tidskrævende kontorarbejde skal i stedet varetages af SuperBrugsen Hvalsø, der målt på omsætning er omtrent syv gange så stor som søsterforretningen mod syd.

- Generelt bruger de enkelte forretninger langt mere tid på administrative rutiner sammenlignet med for 10-15 år siden. Det drejer sig eksempelvis om GDPR og egenkontrol, der fylder mere og mere og tidsmæssigt det samme, hvad end du omsætter for 10 eller 100 millioner kroner. Derfor det også en stor fordel for en lille butik, som den i Jystrup, at blive en del af en større enhed, forklarer Kim Kanstrup.

Ekstra generalforsamling
Fusionsplanerne skal drøftes på et informationsmøde tirsdag den 11. august i Dagli'Brugsen Jystrup, mens medlemmerne af brugsforeningen tager endeligt stilling til, om de ønsker sammenlægningen på en ekstraordinær generalforsamling onsdag den 19. august.

Ifølge Kim Kanstrup er meldingerne dog allerede positive, og med god grund, hvis man spørger uddeleren i Hvalsø.

- Den daglige drift af Dagli´Brugsen Jystrup fortsætter uændret blot med den forskel, at vi i Hvalsø kan tilføre nogle ressourcer. Det betyder, at medarbejderne i Jystrup kan fokusere på butikken, sortimentet og ikke mindst kunderne, siger Kim Kanstrup.

Investering i fremtiden
Netop den lokale opbakning til Dagli´Brugsen Jystrup er samtidig den direkte årsag til, at Hvalsø Brugsforening har været villig til at se på mulighederne for en fusion.

- Den vigtigste forudsætning er, at kunderne i byen såvel som i oplandet gerne vil deres lokale butik, og det vil de gerne i Jystrup. Vores prognoser viser, at butikken sagtens kan drives rentabelt, og det kan på sigt betyde, at vi kan investere yderligere i Dagli'Brugsen Jystrup til gavn for netop kunderne, lyder det fra Kim Kanstrup.

Tip os


mcred@sn.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk