7. juli 2020
På fotoet er gruppeformændene for de seks partier (fra venstre mod højre): Thomas Bisgaard (Radikale Venstre), Grethe Nørtoft Saabye (Konservative), Ole Blickfeldt (Dansk Folkeparti), Carsten Rasmussen (Socialdemokratiet), Tina Mandrup (Venstre) og Mikael Ralf Larsen (Socialistisk Folkeparti) Foto: Lejre Kommune.
På fotoet er gruppeformændene for de seks partier (fra venstre mod højre): Thomas Bisgaard (Radikale Venstre), Grethe Nørtoft Saabye (Konservative), Ole Blickfeldt (Dansk Folkeparti), Carsten Rasmussen (Socialdemokratiet), Tina Mandrup (Venstre) og Mikael Ralf Larsen (Socialistisk Folkeparti) Foto: Lejre Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bred budgetaftale på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bred budgetaftale på plads
Opdateret 08. oktober 2019 kl. 22:22
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. oktober 2019 kl. 22:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: Det brede samarbejde om Lejres budgetter fortsætter. Det er konklusionen tirsdag aften, hvor seks partier har indgået en aftale om kommunens budget for 2020-2023.

Bag budgetaftalen står Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre i Lejre Kommune. De seks partier fastholder dermed det tværpolitiske budgetsamarbejde, som de sidste år indgik for hele valgperioden.

På driftssiden fastholder budgetpartierne, at der ikke skal pris- eller lønfremskrives i hverken 2020 og 2021. Det betyder, at der til næste år spares 40 millioner kroner på den brede velfærd. Forringelser der dog udlignes en smule af de otte millioner kroner, der er tilfaldet Lejre Kommune, som en konsekvens af den nye aftale om kommunernes rammevilkår.

Forligsparterne har desuden besluttet at afsætte 12 millioner kroner hvert år de næste tre år til en såkaldt "servicerobusthedspulje", der også kan anvendes til at afvikle gæld.

På anlægssiden er de seks partier klar med 35 millioner kroner til en ny daginstitution i Osted, der skal erstatte Osted Børnehave og kunne rumme flere børn. Andre 19 millioner kroner vil blive brugt på en ny daginstitution i Allerslev. Desuden er der sat penge af til at øge antallet af institutionspladser i Hvalsø samt udbygge Børnehuset Tusindfryd i Kirke Såby.

På ældreområdet er der også afsat penge til at bygge ud og nyt: Ammershøjparken vil blive udvidet med 24 nye plejeboliger, og i Hvalsø er der budgetteret med et nyt plejecenter med i alt 72 boliger.

Endelig har kommunalbestyrelsen besluttet at fremrykke noget af den bygningsvedligeholdelse, som allerede er aftalt. Det skal sikre bedre fysiske rammer for borgerne og kommunens medarbejdere, og det vil også over tid reducere udgifterne til akut vedligehold.

"Penge modsvarer ikke udgifter"

De seks gruppeformænd, som står bag forliget, udtaler følgende i en pressemeddelelse:

"Kommunernes aftale med regeringen betyder, at vi får lidt flere penge at gøre godt med. Men pengene modsvarer ikke helt de øgede udgifter, som følger med befolkningsudviklingen og det øgede pres på de specialiserede områder. Derfor må vi hele tiden sikre, at vi får mest muligt ud af pengene. Det understreger vi flere steder i budgetaftalen. Vi skal forenkle og digitalisere arbejdsgangene, så kommunens medarbejdere får mere tid til det vigtigste. Vi skal gøre en øget indsats for tidligt at hjælpe børn, unge og familier, som har behov for det. På den måde vil vi forebygge, at problemer vokser sig større. Og vi skal støtte udviklingen af Lejre Kommunes 49 landsbyer og de mange fællesskaber, som er en krumtap i vores velfærd".

Ifølge partierne bag de kommende års budgetter er aftalen samtidig et udtryk for et ønske om at gøre en ekstraordinær indsats for at passe på klimaet og skabe gode rammer for fortsat bæredygtig vækst i erhvervslivet.

"Jeg er virkelig glad for det gode samarbejde, vi har i Kommunalbestyrelsen, og som nu afspejler sig i endnu en bred og ansvarlig aftale om budgettet. De beslutninger, vi træffer i disse år, får afgørende betydning for kommunens fremtid. Vi bliver flere børn og ældre, og det kræver kloge, langsigtede investeringer. Det sikrer vi med den aftale, vi nu har indgået ", siger Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen.

Torsdag førstebehandler Kommunalbestyrelsen budgettet.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk