18. januar 2021
Hvem kommer tættest på grisen? Det var det store spørgsmål på Bostedet Solvang ved Rye torsdag eftermiddag, hvor en ny petanquebane blev taget i brug. Her er det udvalgsformand Mikael Ralf Larsen (SF), der forsøger sig. Foto: Holger Vincents.
Hvem kommer tættest på grisen? Det var det store spørgsmål på Bostedet Solvang ved Rye torsdag eftermiddag, hvor en ny petanquebane blev taget i brug. Her er det udvalgsformand Mikael Ralf Larsen (SF), der forsøger sig. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bosted klippede snoren til nyt samlingspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bosted klippede snoren til nyt samlingspunkt
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. juni 2020 kl. 14:37
Af Holger Vincents

Rye: Solen bagte, mens pølserne grillede lystigt på Bostedet Solvang ved Rye torsdag eftermiddag, hvor beboere og ansatte var samlet for at indvie en ny petanquebane.

Banen er blevet til på initiativ af tre praktikanter på det socialpsykiatriske bosted, der i samarbejde med beboerne har sikret tilblivelsen af samlingspunktet.

- Som en del af vores uddannelse skulle vi lave en aktivitet for beboerne, og da de havde et ønske om en petanquebane, gik vi i gang med at undersøge mulighederne, fortæller Sofie Lyngaae.

Hun er elev på social- og sundhedsassistent-uddannelsen og har sammen med sine medstuderende Camilla og Anette stået i spidsen for arbejdet med opførelsen af petanquebanen.

- Jeg håber, at banen vil betyde, at beboerne får brugt udendørsarealet noget mere. Under coronakrisen har vi ikke kunnet tage på ture, så der har vi været meget indendørs, men nu er den en ny mulighed for at komme ud, siger Sofie Lyngaae.

Blandt Solvangs beboere er der ligeledes tilfredshed med den nye aktivitetsmulighed, der også blev afprøvet under torsdagens markering.

- Flere beboere har ønsket banen, så jeg synes, det er en rigtig god idé, lyder det fra Thor Sørensen, der havde æren af at klippe snoren til petanquebanen.

Blandt deltagerne til indvielsen var også formand for Udvalget for Social, Sundhed og Ældre i Lejre Kommune, Mikael Ralf Larsen (S), der benyttede lejligheden til at takke Solvangs tre praktikanter for indsatsen.

- Med petanquebanen har I fundet en aktivitet, der både giver mulighed for socialt samvær, så man kan mødes med nogle af de øvrige beboere, og samtidig inviterer til at komme ud i den friske luft, lød roserne i udvalgsformandens tale.

Bostedet Solvang har selv finansieret den nye bane, mens Gammelvang Grusgrav i Jægerspris har sponsoreret grus og sten.

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk