26. februar 2021
- Generelt tror jeg, det er meget fornuftigt at lave regionale genåbninger, men når det handler om skoleområdet, kunne man godt se på nogle kommunale afgrænsninger, siger Carsten Rasmussen. Arkivfoto: Peter Andersen.
- Generelt tror jeg, det er meget fornuftigt at lave regionale genåbninger, men når det handler om skoleområdet, kunne man godt se på nogle kommunale afgrænsninger, siger Carsten Rasmussen. Arkivfoto: Peter Andersen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester før regeringens udmelding: Ikke noget til hinder for, at vi byder de ældste elever velkommen tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester før regeringens udmelding: Ikke noget til hinder for, at vi byder de ældste elever velkommen tilbage
Opdateret 23. februar 2021 kl. 14:33
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 23. februar 2021 kl. 14:30
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Forud for morgendagens længe ventede udmelding om genåbningen af det danske samfund lægger sundhedsminister Magnus Heunicke op til (S), at en del af landets butikker igen kan få lov til at slå dørene op, ligesom der formentlig bliver tale om at genstarte det udendørs foreningsliv på landsplan.

Når det handler om skoleområdet, lyder eksperternes anbefaling til regeringen derimod, at man i første omgang bør nøjes med en regional genåbning i Nord- og Vestjylland samt på Bornholm, hvor smitten i skrivende stund er banket i bund.

I Lejre Kommune kunne borgmester Carsten Rasmussen (S) imidlertid godt ønske sig, at beslutningen om de ældste elevers vej tilbage til klasselokalerne blev truffet ud fra et hensyn til smittetallene i de enkelte kommuner. Det siger han til Mediecentret.

- Generelt tror jeg, det er meget fornuftigt at lave regionale genåbninger, men når det handler om skoleområdet, kunne man godt se på nogle kommunale afgrænsninger. Det forholder sig jo ikke sådan, at forældre flytter deres børn fra en kommune, hvor skolerne er lukkede til en anden, hvor de er åbne, lyder det fra Carsten Rasmussen (S), der dog ikke anser det for synderligt sandsynligt, at Mette Frederiksen vælger den løsning set i lyset af ekspertenes anbefalinger og regeringens hidtidige udmeldinger.

Smitten falder

I Lejre er coronasmitten ellers faldet drastisk i de seneste uger, så kommunen incidenstal nu er helt nede på 39 smittede pr. 100.000 borgere, hvilket udløser en placering i den bedste halvdel på landsplan.

Og direkte adspurgt taler de positive meldinger fra Statens Serum Institut da også netop for en fuld genåbning af Lejres skoler allerede fra næste uge, mener Carsten Rasmussen.

- Med de tal vi ser ud lige nu, mener jeg ikke, der er noget til hinder for, at vi kan byde de ældste elever velkommen tilbage, siger borgmesteren, der samtidig understreger, at man omvendt skal være klar til at trække i håndbremsen, hvis B117-mutationen, også kendt som den britiske variant, udløser store covid-19-udbrud, som det for nylig er set i Kolding og Fredericia.

Teststrategi kan være på plads i uge 10

Med det forbehold vurderer Carsten Rasmussen, at Lejre Kommune vil kunne genåbne 5.-9. klasse fra på tirsdag, og at kommunen vil være i stand til at udrulle efter regeringens teststrategi i løbet af en uges tid.

- Med de medarbejdere vi i forvejen har uddannet til at teste på skolerne, har vi lige nu uudnyttet kapacitet, og ved at uddanne et par stykker mere på hver matrikel, er min vurdering, at vi vil være i stand til at teste samtlige elever to gange om ugen i uge ti, siger borgmesteren, der dog samtidig understreger, at den kun kan lykkes, hvis regeringen fra starten er helt klar i mælet omkring reglerne i forbindelse med de mange tests. Ikke mindst når det kommer til forældresamtykke.

"Oplagt" at genåbne detailhandlen

Foruden skolerne kalder Carsten Rasmussen det for "oplagt", at detailhandlen i Lejre Kommune får lov til at genåbne. Lejre-borgmesteren ser ligeledes gerne, at udendørs kulturinstitutioner som Sagnlandet igen får lov til at byde gæster velkommen, ligesom han inderligt håber, at medlemmerne i de lokale foreninger får lov til at genindtage boldbaner og bålpladser.

- Det ville være helt fantastisk, hvis børn og unge kunne få lov at komme ud i det herlige forårsvejr og dyrke deres fritidsinteresser sammen med kammeraterne. Jeg er sikker på, at vores gode folk i foreningerne står og hopper og tripper for at komme i gang, lyder det.

Tip os


mcred@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk