19. juni 2021
Formand for Udvalget for Teknik og Miljø, Ivan Mott (EL) stod ansigt til ansigt med en gruppe stærkt utilfredse borgere på mandagens møde om udviklingen af Hyllegården. Foto: Holger Vincents.
Formand for Udvalget for Teknik og Miljø, Ivan Mott (EL) stod ansigt til ansigt med en gruppe stærkt utilfredse borgere på mandagens møde om udviklingen af Hyllegården. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgermøde druknede i protester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde druknede i protester
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 26. september 2019 kl. 14:59
Af Holger Vincents

Hvalsø: Set i bakspejlet havde såvel Hyllegaard Udvikling, som Lejre Kommunes administration og udvalgsformand Ivan Mott (EL) formentlig håbet på et andet udkomme af mandagens borgermøde om udviklingen af Hyllegården vest for Den Grønne Kile.

Inddragelsen af de lokale er første skridt i retning mod en ny lokalplan for et nyt område, der umiddelbart passer som fod i hose med grønne og fællesskabsorienterede Lejre-dyder.

Borgerne havde bare ingen intentioner om, at lade mødet kredse om bilfrie fællesarealer, vild natur og deleøkonomi, der er blandt elementerne i de foreløbige planer, som Rebecca Bang Sørensen fra Hyllegaard Udvikling fremlagde indledningsvis på mandagens møde i Hvalsø Skoles kantine.

"Ud af busken"
Det der fyldte var derimod en lind strøm af protester mod trafiksikkerheden i området - eller manglen på samme, hvis man spørger de lokale.

"I skal jo ikke spørge Rebecca, hvordan tilkørselsforholdene skal være. Det skal kommunen komme ud af busken med. Det er dét, vi savner", lød det fra salen.

Reaktionen faldt efter udvikleren havde fremlagt, at hun i forbindelse med opførelsen af de nye boliger ønsker at udvide Åsen og på den måde øge trafiksikkerheden i området.

Mange af borgerne lod dog forstå, at de har ventet i årevis på trafikale forbedringer herunder en mere sikker vej til Hvalsø Skole, og at kommunen bør udtænke en samlet plan for vejføringen i hele området, inden nye projekter sættes i søen.

"Vi lytter i dag, og så skal vi komme med nogle anbefalinger til, hvordan vi kommer rundt om det hele", lovede Lejre Kommunes planchef Niels Rolf Jacobsen.

"Tæt på chikane"
En stor del af reaktionerne kom fra beboerne på Hyllegårdsvej, der ligger klods op af Den Grønne Kile. Her er meldingen, at kommunen bør følge den nuværende lokalplan for området og dermed anlægge en vej tværs gennem kilen.

"Det er tæt på at være chikane af os der bor derude og vores børn", lød reaktionen fra Anders Hansen, der bor på Hyllegårdsvej, der fik opbakning fra flere af sine naboer.

"Hvordan kan man bare løbe fra den lokalplan, man solgte nogle grunde til os på. Jeg føler mig tørret", lød det Dorthe Jensen, en anden af grundejerne på Hyllegårdsvej.

Planer sat på pause
Dé meldinger fik Lejre Kommunes planchef til at minde om, at lokalplaner ikke er mejslet i granit.

"Vi har valgt at sætte de konkrete planer på pause på grund af det her forslag", sagde Niels Rolf Jacobsen og fastslog: "Der er ikke handlepligt på en lokalplan".

Replikskiftet mellem borgeren og embedsmanden kom dermed til at indkapsle en paradoksal aften, hvor et rungende ønske hos borgerne om kommunal beslutsomhed blev forsøgt imødekommet med forsikringen om, at intet er afgjort endnu.

"Alle muligheder er åbne - sådan ligger landet, og der er ikke besluttet noget. Det her er et idéoplæg til, hvordan man kunne gøre", opsummerede Ivan Mott (EL) formand for Udvalget for Plan og Teknik afslutningsvis.

Til januar næste år forventes Udvalget for Plan og Teknik at godkende et lokalplanforslag for Hyllegården, hvorefter forslaget sendes i høring. Den endelige lokalplan forventes vedtaget i juni måned 2020.

Tip os


mcred@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk