1. juni 2020
Søndag var omkring 80 borgere samlet for at sætte skub i udviklingen af Lejres landsbyer. I midt Lejre Kommunes projektdirektør Elsebeth Kirk Muff. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Søndag var omkring 80 borgere samlet for at sætte skub i udviklingen af Lejres landsbyer. I midt Lejre Kommunes projektdirektør Elsebeth Kirk Muff. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere til første landsbybazar: - Det handler om, hvad vi kan gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere til første landsbybazar: - Det handler om, hvad vi kan gøre
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 02. marts 2020 kl. 16:11
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerslev: - Det er fremtiden, vi kigger ind i.

Med disse ord, åbnede Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) kommunens første landsbybazar på Allerslev Skole søndag formiddag.

Her var omkring 80 borgere mødt frem for at bidrage til udviklingen af Lejre Kommunes 49 landsbyer. Et arbejde der sidste år blev skudt i gang med oprettelsen af Landsbyudvalget og nu fortsætter ud fra målsætningen om at skabe konkrete borgerdrevne projekter ude i de små lokalsamfund.

- Det er jer, der ved, hvad der er brug for. I ved, hvad der er for ønsker ude i de enkelte byer, fastslog Carsten Rasmussen, der også er formand for Landsbyudvalget, i sin velkomst, der blev leveret sammen med næstformand Lotte Ruegaard.

I løbet af søndagens fire timer lange program, hentede Lejre-borgerne blandt andet inspiration fra Peter Plant fra landsbyen Torup i Halsnæs Kommune, der blev kåret til Årets Landsby 2019.

Idé-udveksling
Og så var der naturligvis også sat tid af tid af til at dele idéer på kryds og tværs mellem landsbyernes repræsentanter under overskrifter som klima, natur, fællesskaber og trafik.

En af dem, der sammen med sin hustru havde valgt at droppe søndagshyggen på sofaen til fordel for landsbybazaren er 34-årige Mathias Nielsen fra Kisserup.

- Vi har i forvejen et ret stærkt fællesskab i vores landsby, men der er nogle ting omkring byudvikling, som vi godt kunne bruge nogle idéer til, lyder det.

- Vi er en del børnefamilier i Kisserup, der rigtig godt kunne tænke os en legeplads, fordi det vil give os et naturligt mødested i landsbyen. Lige nu er vores udfordring at finde grunden til projektet, og derfor håber jeg på at høre her i dag, hvad vi kan gøre for at komme videre, fortsætter han.

Ifølge Mathias Nielsen er det helt afgørende, at det i sidste ende er borgerne selv, der gør drømme om eksempelvis nye reakreative områder til virkelighed.

- Det handler Ikke om, hvad kommunen kan gøre. Det handler om, hvad vi kan gøre og efterfølgende få kommunen til at støtte os i, mener familiefaren.

En af dem, der er vant til til at tage ansvar for udviklingen af sit eget lokalområde er 55-årige Lisbeth Hald, der er formand for bestyrelsen i Gl. Allerslev Bylaug, som hun selv var med til at stifte tilbage i 2017. Hun er troppet op til til landsbybazaren for at udveksle erfaringer med andre ligesindede.

- Jeg er her i dag for at blive inspireret af nogle af de andre og måske også bidrage med input den anden vej i forhold til de initiativer, vi selv har sat i værk i bylauget, fortæller hun.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk