18. juni 2021
Som tovholderen på Tølløse Fælled udtrykker det, så er det egentlig bare om at læne sig tilbage og se det nysåede græs skyde op i byparken. Tølløse Fælled er nu også udstyret med en vandpost, så de besøgende kan slukke tørsten i sommervarmen. Foto: Holger Vincents.
Som tovholderen på Tølløse Fælled udtrykker det, så er det egentlig bare om at læne sig tilbage og se det nysåede græs skyde op i byparken. Tølløse Fælled er nu også udstyret med en vandpost, så de besøgende kan slukke tørsten i sommervarmen. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere og virksomheder har doneret på livet løs: Bypark lander 'forrygende' indsamlingsresultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere og virksomheder har doneret på livet løs: Bypark lander 'forrygende' indsamlingsresultat
Opdateret 12. maj 2021 kl. 12:12
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. maj 2021 kl. 06:29
Af Holger Vincents

Tølløse: - Fuldstændig forrygende.

Sådan lyder reaktionen hos Jesper Knudsen, projektleder på Tølløse Fælled, efter resultatet af en indsamling til fordel for den nye bypark netop er offentliggjort.

Det er nemlig lykkedes Fællesskab Tølløse, der står bag udviklingen af det rekreative område mellem Dalvænget og Rødtjørnevej, at hente hele 325.000 kroner i donationer fra borgere og virksomheder. Det er mere end tre gange så meget sammenlignet med den målsætning, foreningen satte tilbage i efteråret.

- Det fortæller, at opbakningen til Tølløse Fælled er rigtig stor. Både hos det lokale erhvervsliv, der har været meget rundhåndede, og borgerne. Det er også en opbakning, vi mærker til dagligt, når vi møder folk på gaden, fortæller Jesper Knudsen.

De 325.000 støttekroner fordeler sig på 215.000 kroner i kontante donationer, mens de resterende 110.000 kroner er et resultat af tre sponsorater. Kvarmløse-Tølløse Vandværk har skænket en vandpost, der allerede er sat op i parken, mens projektets hovedentreprenør Claus Jørgensen fra Hjertebjerggård har bidraget med en række gratis anlægsydelser, ligesom de lokale kræfter bag Tølløse Fælled har indkasseret et sponsorat på flere træer.

Krav fra kommunen
At der i første omgang overhovedet blev sat en indsamling i søen skyldes, at Holbæk Kommune havde krævet, at Fællesskab Tølløse selv skulle rejse 100.000 kroner for at gøre sig fortjent til en kommunal håndsrækning på en halv million kroner til etableringen af parken.

Cirka syv måneder senere er pengene og mere til i hus. En milepæl, der helt konkret betyder, at Tølløse Fælled kan udstyres med et splinternyt hjemsted for en helt særlig gruppe dyr.

- I første omgang skal der graves et nyt vandhul i parkens sydvestlige hjørne, der skal sikre optimale forhold for padder og salamandere, fortæller Jesper Knudsen om tilføjelsen, der efter planen bliver 15 gange 25 meter, når spaden efter planen stikkes i jorden i løbet af de næste to uger.

- Vi ønsker at styrke biodiversiteten i området. Det gør vi dels med ved at så blomsterblandinger, som insekterne kan nyde godt af, og nu det her vandhul, som forhåbentlig skal lokke dyr til, der ikke er i området i forvejen, fortsætter tovholderen.

Han tilføjer, at de lokale interessenter nu skal drøfte, hvad de resterende midler skal bidrage med i parken.

Se græsset gro
Indtil da kan Jesper Knudsen sætte sig godt til rette på en af parkens adskillige bænke og nyde naturens gang på de små seks hektar. Det er status oven på en hektisk periode, hvor der er blevet tromlet, harvet og sået.

- Det er næsten bare om at læne sig tilbage og vente på, at græsset gror, for der er både sået naturgræs og hvenegræs, og vi har heldigvis lige fået masser af vand. Nu skal vi bare bruge lidt varme, lyder bønnen til vejrguderne.

Tølløse Fælled skal efter planen stå klar til indvielse i løbet af sommeren.

Tip os


mcred@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk