6. august 2021
- Bilerne kører klods op ad vores børn på parkeringspladserne til børnehaven, skolen og idrætshallen, hvor der bliver afleveret og hentet børn helt ned til et år, siger Mikkel Eeg, der er en af de borgere, som er godt trætte af trafikken i Lejre by. Privatfoto.
- Bilerne kører klods op ad vores børn på parkeringspladserne til børnehaven, skolen og idrætshallen, hvor der bliver afleveret og hentet børn helt ned til et år, siger Mikkel Eeg, der er en af de borgere, som er godt trætte af trafikken i Lejre by. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere har fået nok: Stop bilerne på skolevejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere har fået nok: Stop bilerne på skolevejen
Opdateret 25. februar 2021 kl. 11:07
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 23. februar 2021 kl. 10:50

Lejre: En gruppe borgere i Lejre har fået nok af trafikken på Bispegårdsvej og videre ind gennem Lejre by.

I et brev til Lejre Kommune har de utilfredse lokale anmodet om, at der laves tiltag mod de mange fartsyndere og den kraftigt stigende trafik.

- Bilerne kører klods op ad vores børn på parkeringspladserne til børnehaven, skolen og idrætshallen, hvor der bliver afleveret og hentet børn helt ned til et år, siger Mikkel Eeg, en af initiativtagerne til brevet i en pressemeddelelse.

Og der er tilsyneladende noget om snakken, for oven på borgernes henvendelse har Lejre Kommune valgt at dele deres egne trafikmålinger på Bispegårdsvej, hvor blandt andet Allerslev Skole har adresse.

Målingerne viser, at 67 % af bilisterne kører for stærkt i byzonen, og 10 % træder så hårdt på speederen, at det de står til et klip i kørekortet.

Tallene fortæller desuden, at mere end 2.300 biler dagligt kører for stærkt på Bispegårdsvej. Ser man bort fra ulovlighederne og i stedet vender blikket mod den generelle trængsel på strækningen, ser det tilsvarende skidt ud. Den gennemkørende hverdagstrafik vokser således med lige over 8 % om året. Det svarer til en fordobling på ni år.

- Og trafikken er steget støt over mange år, uden at der er gjort noget ved det. Den her trafik stopper jo ikke bare ved Bispegårdsvej. Den fortsætter ind gennem Lejre By forbi stationen, og gennem Bygaden forbi bageren og Brugsen, når Lejrevej ikke kan klare trafikken, lyder det fra Mikkel Eeg.

Et bump på vejen
Ifølge borgerne kan man nogle morgener opleve en næsten 500 meter lang bilkø på Bispegårdsvej ned mod krydset. Et problem der ifølge de lokale indikerer, at Lejre er ved at blive reduceret til et bump på vejen for pendlere på vej mod Roskilde og København.

Derfor er der både behov for at sætte en stopper for de mange fartsyndere og samtidig dæmme op for den voldsomme vækst i gennemkørende biler.

I forsøget på at komme begge problematikker til livs har Mikkel Eeg og de øvrige naboer fremlagt en anbefaling til kommunen om trafikdæmpende tiltag på Bispegårdsvej magen til de tiltag, der er lavet ved flere tilkørselsveje til andre byer i kommunen.

- Det er jo næsten alle børnene i Lejre og omegn, der har udkørsel ud til Bispegårdsvej. Så vi regner naturligvis med, at kommunen vil tage vores henvendelse seriøst. Vi er dog bekymret for, at de ikke vågner op, før der sker et alvorligt uheld, tilføjer Mikkel Eeg.

Han minder samtidig om, at problemet med de mange pendlere fra oplandet skal løses uden for Lejre.

Her må kommunen og politikerne på arbejde, lyder opfordringen.

Tip os


mcred@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk