14. april 2021
Nu bliver der atter rift om kunstbanen i HIF, hvor man nu må træne i grupper på op til 25 ad gangen. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Nu bliver der atter rift om kunstbanen i HIF, hvor man nu må træne i grupper på op til 25 ad gangen. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bolden ruller på ny i Lejre og Tølløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bolden ruller på ny i Lejre og Tølløse
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 04. marts 2021 kl. 10:49
Af Tomas Skov

Lejre/Tølløse: Forsamlingsforbuddet hæves fra fem til 25 udendørs for den organiserede udendørs foreningsidræt, og det betyder, at fodboldene nu atter kan blive banket i netmaskerne på græs- og kunstbaner i landets fodboldklubber - og dermed også i Lejre og Tølløse.

Hos HIF i Hvalsø er formand Jakob Hermansen derfor i mere end almindeligt godt humør.

- Vi er utroligt begejstrede for nu at kunne spille mere end fem ad gangen, som vi har gjort den sidste måned, siger han.

Mens det nu bliver nemmere at organisere træning, bliver det dog fortsat en udfordring at afvikle 11-mandskampe.

- Man skal i så fald vælge mellem trænere og udskiftere. 30 ville lige kunne gå, men 35 er nok det optimale. Så det er det næste, vi håber på, siger formanden.

Med 500 aktive spillere bliver klubbens eneste kunstbane nu fuldt udnyttet.

- Den bliver delt op med toppe, så vi kan være op til 100 på banen, men i praksis er vi nok højst 50 ad gangen, fortæller Jakob Hermansen.

Tårer i øjnene

I Såby Boldklub deler formand Michaeel Emborg begejstringen over de nye muligheder for at spille fodbold.

- Vi har kørt med femmandsgrupper den sidste måned, men nu kan vi komme i gang rigtigt, og det er det, alle drømmer om, siger han.

Mod alle odds har klubben faktisk fået flere spillere det sidste år, således at Såby Boldklub nu tæller 250 spillere inklusiv de nye U17- og U19-hold.

- Det har vi aldrig haft i Såby før, så man står næsten med lidt tårer i øjnene, over at de unge vil være med, siger Michaeel Emborg, der på den baggrund nu søger om en kunstbane til klubben, så der kan spilles udendørs året rundt.

Som juleaften

Med 300 medlemmer i Tølløse Boldklub ser formand Henrik Krogh også frem til, at unge og ældre spillere atter kan komme ud at svede i større grupper på klubbens kunstbane.

- Det er næsten lige som juleaften. Vi glæder os rigtigt meget hele vejen rundt, og det er en stor lettelse, at regeringen hævede med de fem ekstra, siger han.

Mens det bliver vanskeligt at afvikle 11-mandskampe, så kan 8-mandskampe trods alt spilles uden problemer.

- Personligt kunne jeg godt have tænkt mig, at de hævede den op til 40. Men 11-mandsbold må vente, og så må vi bare glæde os over, at vi kan komme i gang, siger formanden, der nu vil dele kunstbanen op i to halvdele.

- Der bliver nogle udfordringer, men vi har valgt at stoppe træningen fem minutter før, så holdene på banen kan komme ud, inden de næste kommer ind, fortæller Henrik Krogh.

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk