28. september 2020
Det viste sig at være lidt af en opgave at få klippet det røde bånd til den nye afdeling i Børnehuset Den Grønne Kile. Ved fælles hjælp lykkedes det dog til sidst for Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S), nissen Mads og Luciabruden Liva. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Det viste sig at være lidt af en opgave at få klippet det røde bånd til den nye afdeling i Børnehuset Den Grønne Kile. Ved fælles hjælp lykkedes det dog til sidst for Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S), nissen Mads og Luciabruden Liva. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn indviede Kilen med Luciaoptog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn indviede Kilen med Luciaoptog
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 16. december 2019 kl. 13:59
Af Holger Vincents

Hvalsø: Når man står midt i Børnehuset Den Grønne Kile, er det ikke umiddelbart til at se med det blotte øje, at 400 af institutionens i alt 1600 kvadratmeter først er skudt op i løbet af i år.

Kun en lille del af linoleumsgulvet afslører den nye tilbygning til 9,5 millioner kroner, som da også netop er tegnet af arkitekten Arkiplus ud fra en ambition om at sikre en så naturlig integration med det oprindelige byggeri fra 2014 som overhovedet muligt.

Fredag havde børn, forældre og pædagoger så fornøjelsen af at indvie den nye afdeling, der i praksis betyder, at Den Grønne Kile nu kan rumme hele 125 børnehavebørn, 28 vuggestuebørn og 25 dagplejebørn.

"Hele processen er forløbet fantastisk. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med både håndværkere og forældre, mens vores fantastiske personalegruppe har løftet i flok", fortalte Sonja Dreesen, leder i Børnehuset Den Grønne Kile, til avisens udsendte få minutter inden fredagens festlige seance.

"Vi tog allerede den nye afdeling i brug 1. oktober, så vi ved, at den fungerer, og derfor er vi også utroligt stolte af det her børnehus", lød det i lederens efterfølgende tale til børn og forældre.

Eventyrlig tale
Lejres borgmester lagde fra land med en publikumsvenlig eventyrmetaforik, da han, som den næste taler, tog ordet for at beskrive tilblivelsen af den nye afdeling.

"Jer der sidder herinde i dag ved det godt; en frø kan blive til en prins, en ælling bliver til en smuk svane, en fattig pige taber en glassko og vinder det halve kongerige", indledte Carsten Rasmussen (S).

"Det ved jeg godt, hvem er. Det er Askepot", lød det samstemmende fra et af kilens børn.

"Det er rigtigt", medgav Lejres politiske leder, der dernæst takkede stedets ansatte og forældre for at have fået dagligdagen til at fungere under det nu overståede byggeri.

"I dag står vi med et godt tilbud til vores børn, en rigtig moderne daginstitution. En daginstitution hvor der er tænkt på børnenes behov og oven i købet på deres meget forskellige behov", konkluderede han.

Borgmesteren havde dernæst fornøjelsen af at klippe snoren til den nye afdeling af Børnehuset Den Grønne Kile med assistance fra nissen Mads og Luciabruden Liva. Sidstnævnte førte også an i det traditionsrige optog ti minutter senere, hvor Kilens børn - nu klædt helt i hvidt - sang så det gav genlyd i samtlige hjørner af institutionen.

Tip os


mcred@sn.dk

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk