27. maj 2020
?Flugten fra Østtyskland? er titlen på en ny film i Hvalsø Bio. Foto fra filmen.
?Flugten fra Østtyskland? er titlen på en ny film i Hvalsø Bio. Foto fra filmen.
Foto: Marco Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biograf markerer murens fald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biograf markerer murens fald
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 06. november 2019 kl. 06:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Lørdag den 9. november markeres 30-årsdagen for Murens fald. I Hvalsø Bio sker det ved et særarrangement med filmen "Flugten fra Østtyskland", der har Danmarkspremiere samme dag og et foredrag v/ forfatteren Steen Bille, der også er formand for Dansk Tysk Selskab. Han vil fortælle om efterkrigstiden, flugten fra øst til vest, murens fald og genforeningen. Der serveres til indledning en øl og to frankfurtere.

Filmen er instrueret af Michael Herbig og har blandt andre Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross og Alicia von Rittberg på rollelisten.

"Flugten fra Østtyskland" er baseret på virkelige begivenheder og er historien om de østtyske familier Strelzyk og Wetzel, som i september 1979 trak overskrifter verden over.

De to østtyske familier arbejder i lang tid på at konstruere deres egen luftballon. Denne skal gøre det muligt for dem at flygte fra DDR's benhårde regime. Både forberedelserne, de mislykkede forsøg og selve flugten påvirker deres indbyrdes forhold og bringer deres velfærd og liv i fare. Dette skyldes især, at sikkerhedstjenesten Stasi har stikkere placeret alle steder. Stasi kommer da også på sporet af gruppen., og lige pludselig bliver deres planer om flugt til en kamp mod uret.

I Tyskland er filmen allerede se at over en million biografgængere. Historien har været grundlag for flere dokumentarfilm samt for den amerikanske film "Vi skal over i nat".

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk